četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Optimizam sa oprezom

Optimizam sa oprezom

Fudbaleri kruševačkog Napretka počeli pripreme za drugi deo šampionata Prve lige Srbije 

Nema opuštanja, bez obzira na devet ili deset bodova prednosti u odnosu na protivnike, jer fudbal je čudna igra u kojoj je sve moguće – obazriv je šef Napretkove struke Nenad Milovanović.

Početkom iduće nedelje odlazimo na Dojran, gde imamo dva prijateljska susreta, vraćamo se u Kruševac i nastavljamo dve nedelje u Antaliji u Turskoj -objašnjava uspešni i iskusni stručnjak.

– Glavom kroz zid ne želimo u potrazi za pojačanjima, koja nam nisu neophodna – kaže sportski direktor Vladimir Matijašević.

– Sve je kao i ranije, u najboljem redu – tvrdi direktor kluba Vladimir Arsić

Fudbaleri kruševačkog Napretka počeli su pripreme za drugi deo prvenstva Prve lige Srbije. Šef Stručnog štaba Nenad Milovaović je objasnio režim rada i ciljeve ,ističući neophodan oprez, iako je ekipa pobegla rivalima devet odnosno deset bodova.

– Radićemo u Kruševcu,a već u ponedeljak odlazimo na Doijran, gde imamo dve dogovorene prijateljske utakmice, koje će trajati po sat vremena. Razlog je 50 dana odsustva sa terena i sada valja sve to nadoknaditi.

Mi imamo dobru razliku bodova,ali nije na odmet oprez pred prolećni deo. U fudbalu je sve moguće. Opuštanja nema i tražim maksimalno zalaganje svakog kandidata za najbolji tim.

Dve nedelje ćemo provesti u Antaliji u Turskoj, gde bi trebalo da izbrusimo formu i već na prvoj utakmiici protiv Inđije u Kruševcu, 9.marta u 14 sati, videćemo dokle smo stigli. Računam da neće biti nikakvih problema oko titule prvaka i povratka u Super ligu – govori Nenad Milovanović.

Sportski direktor Vladimir Matijašević je govorio o oskudnom tržištu igrača i eventualnim pojačanjima.

Nešto se nismo opterećivali novim imenima, jer smatramo da, u ovom momentu, nema igrača koji bi bili od velike pomoći našem timu. Ako se nešto ukaže, videćemo. Smatramo da imamo tim za superligaško društvo – kategoričan je Vladimir Matijašević.

I direktor kluba Vladimir Arsić ne propušta da naglasi da će crveno – bela furija protutnjati na proleće drugom ligom i vratiti ekipu u elitno društvo.

Mi smo dokazali da smo najbolji i to ćemo samo overiti u narednoj polusezoni. U Napretku su oseća napredak u svakom pogledu, jer se precizno zna šta ko radi – rekao je Vladimir Arsić.

Zbog školovanja kondicioni trener Miodrag Stračević je napustio Kruševac, a Nenadu Milovanoviću će pomagati Ivan Stefanović i trener golmana Miodrag Miletić.

Ljubiša Marković

Povezano