petak, 19. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Belorusi zainteresovani za „14.oktobar“

Belorusi zainteresovani za „14.oktobar“

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, razgovarao je na prijemu u Gradskoj upravi sa predstavnicima beloruske kompanije „AMKODOR“, koju je predvodio predsedavajući Upravnog odbora Aleksandar Vasiljevič Šakutin, o eventualnom preuzimanju Industrije „14.OKTOBAR“ od strane ovog  renomiranog Evropskog proizvođača gradjevinske mehanizacije i specijalizovanih vozila. Pre prijema u gradskoj upravi  delegacija beloruske kompanije posetila je Industriju 14.oktobar.

Interesovanje tako značajne kompanije za  Industriju „14. oktobar“, nagoveštaj je boljih vremena  za ovaj kolektiv i svakako veliki dan za Kruševac. „AMKORDOR“ pripada redu najvećih evropskih  proizvođača građevinske mehanizacije i eventualna kupovina „14.oktobara“otvara  ovom kruševačkom preduzeću nove i  velike razvojne perspektive, istakao je gradonačelnik Bratislav Gašić.

Kompanija „AMKORDOR“  više od 20 godina posluje sa srpskim firmama i spremna je sada, kada se prilike u zemlji vidno povoljnije za investitore, uloži značajna sredstva i krene u privatizaciju srpskih  preduzeća, naglasio je predsedavajući Upravnog odbora kompanije „AMKORDOR“ Aleksandar Vasiljević Šakutin.

O značaju  posete Kruševcu i najave kompanije „AMKORDOR“ da investira u Srbiju, govori i da su prijemu u Gradskoj upravi pored poslovdstva industrije „14. oktobar“ na čelu sa generalnim direktorom Mićom Rajićem, prisustvovali izlasnik predsednika Srbije Pavle Bašić i predstavnici Agencije za privatizaciju.

Zoran Pavlović

Povezano