četvrtak, 13. maj 2021.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 53%
Brzina vetra: 6 m/s JJZ
 

Zvezda i Partizan u Kruševcu

Zvezda i Partizan u Kruševcu

Miodrag Miško Ražnatović, ugledni sportski menadžer i vlasnik Agencije „Beobasket“ boravio je u Kruševcu i tom prilikom izrazio želju da beogradska Mega Vizura susrete sa Crvenom Zvedom i Partizanom odigra u kruševačkoj Hali sportova, čulo se na prijemu predstavnika beogradskog tima kod gradonačelnika Bratislava Gašića.

Za Kruševac ništa nije dobro, ako nije najbolje, istakao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, i upoznao novinare sa idejom beogradske Mega Vizure, da naš grad bude u centru pašnje sportske javnosti, kada dolaze dva najveća srpska kluba u košarci. Hala sportova biće mala da primi sve zainteresovane, publicitet je veliki, što je dobro za našu sredinu, istakao je gradonačelnik.

Rođeni Kruševljanin, koji je košarkašku karijeru započeo u Košarkaškom klubu „Napredak“, po završetku igračke karijere i pravnog fakulteta posvetio se menadžerskom poslu i osnovao Agenciju „Beobasket“, koja pod svojim patronatom ima najveća košarkaška imena u Evropi i svetu. Isto tako, gospodin Ražnatović je glavni finansijer Košarkaškog kluba „Mega Vizura“ iz Beograda, trenutno prvoplasirane ekipe u Prvoj ligi Srbije.

– Ja sam rođen ovde u Kruševcu i na ovaj način želim da se odužim mojim sugrađanima, da im priuštim da u našoj Hali sportova mogu da vide Zvezdu i Partizan. Dobro znam koliko se ovde voli košarka, koliko je izašlo vanserijskih igrača, tako da ljubitelji ovog sporta zaslužuju da mogu da pogledaju ove utakmice, rekao je Miodrag Ražnatović. Takođe, nadam se da će Košarkaški klub „Napredak“ izboriti povratak u prvu ligu i na taj način još više popularizovati ovaj sport u gradu pod Bagdalom.

Prijemu je prisustvovao i direktor FK „Napredak“ Vladimir Arsić, nekadašnji predsednik KK Napredak.

Sa realizacijom ovog projekta mnogo će se dobiti na popularizaciji košarkaškog sporta u gradu. Još ako se Napredak domogne višeg ranga, 2013.-a biće u znaku košarke.

Povezano