subota, 11. jul 2020.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 68%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

U februaru još teže !

U februaru još teže !

Građane Srbije u februaru očekuje dodatni udarac na kućni budžet. Ove nedelje poskupeće akcizna roba: cigarete za 10 i alkoholna pića za 8 odsto. Na spisku robe sa većim cenama naći će se i uvozni šamponi, kupke i sapuni, koji će poskupeti za 2 do 12 odsto. Najavljeno poskupljenje gasa i struje uticaće i na novi skok cena hrane: poskupeće mlečne i mesne prerađevine, jaja i konditorski proizvodi

U poslednjih nekoliko godina praksa je da se u januaru menjaju akcize na cigarete i alkoholna pića, zbog čega će ovi proizvodi poskupeti za oko 10 odsto. Na spisku robe sa većim cenama naći će se i uvozni šamponi, kupke i sapuni, koji će poskupeti za 2 do 12 odsto, dok će poskupljenje energenata uticati na novi skok cena hrane: mlečnih i mesnih prerađevina, jaja i konditorskih proizvoda.

Nakon najave poskupljenja struje i gasa, očekivano nas je stigla i najava poskupljenja osnovnih životnih namirnica. I dok proizvođači i prodavci imaju izgovor za trend poskupljenja života u Srbiji nameće se pitanje kome je neophodna korekcija cena energenata za oko 10 odsto i koliko ćemo još morati da stežemo kaiš?!

Dejan Milojević

 

Povezano