četvrtak, 4. jun 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 0 m/s JZ
 

„Savremeni dom“ čeka Turke

„Savremeni dom“ čeka Turke

U odboru Samostalnog sindikata „Savremenog doma“ sa nestrpljenjem očekuju dolazak strateškog partnera i skori početak proizvodnje PVC stolarije. Preduzeće je podsećaju bez sopstvenih sredstva, tržišno pasivno i dolazaka turske kompanije „ERSTE“, realno je šansa da sopstvenim radom dodju do plata. Ne opterećuje ih iskustvo sa propalim pokušajem privatizacije iz 2009., investitori sa časnim namerama su dobrodošli i dobiće u Sindikatu pouzdanog saradnika i partnera. Zauzvrat očekuju u fabričkoj hali, radnike „Savremenog doma“, s obzirom da su od 80 zaposlenih, šezdesetak majstorskog profila koliko inače i kompanija „ERSTE“ u prvoj fazi traži.

Pre pokretanja proizvodnje, kompanija „ERSTE“ mora proći i takozvanu administrativnu procedurua i Agencija za privatizaciju je sledeća instanca gde će se voditi pregovori s obzirom da je Savremeni dom preduzeće u restrukturiranju.

Deo opreme za proizvodnju već je u fabričkom krugu, buduća proizvodna hala je u relativno dorom stanju, infrastruktura takodje i ukoliko Agencija za privatizaciju svoj deo posla obavi u najavljenom roku, PVC stolarija iz Kruševca, već u februaru na tržištu, može biti realnost.

Zoran Pavlović

Povezano