subota, 1. oktobar 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
12°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Dame u kopačkama napadaju Spartak

Dame u kopačkama napadaju Spartak

Fudbalerke kruševačkog Napretka, sa dve porinove iz begradske Crvene zvezde, planiraju da u prolećnom delu Prve lige napadnu Spartak iz Subotice i trijumfuju na kraju šampionata. Uzdaju se u dobar rad u pripremnom  periodu, a pokušće da odigraju i nekoliko kontrolnih utakmica do prvog nastupa protiv beogradskog prvoligaša.

Ozbiljnije nego do sada, fudbalerke kruševačkog Napretka,svakodveno rade na sticanju snage i znanja, kako bi što spremnije dočekale prvi duel protiv Crvene zvezde u Beogradu. U klubu su uvereni da pitanje prvaka države nije rešeno jesenjom titulom Spartaka iz Subotice. Subotičanke su ranjive i to je Stručni štab Kruševljanki na čijem je čelu Lidija Stojkanović i njen prvi pomoćnik iskusni Živko Ružić, dobro proučili sve rivale i smatraju da im je mesto u vrhu srpskog ženskog fudbala. Jer, višegodošnju dominaciju Mašinca iz Niša Napredak je uspeo da skrene s pravog puta.

Ekipa iz Lazarevog grada, za razliku od drugih izuzetno dobro radi sa mlađim selkcijama. Sve više je devojčica koje sa Ružićem i Tanjom Anđelković uče fudbal i ,za kratko vreme će biti spremne da se nametnu kao kandidatkinje za prvu postavu. Napredak je na pravom putu da preuzme glavnu ulogu u ženskom fudbalu Srbije i izađe u Evropu.

Ljubiša Marković

Povezano