ponedeljak, 1. jun 2020.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

DIP Savremeni dom sklopio ugovor sa Erste kompani iz Turske

DIP Savremeni dom sklopio ugovor sa Erste kompani iz Turske

U kabinetu gradonačelnika potpisan je ugovor o poslovno tehničkoj saradnji između DIP “ Savremeni dom“ i Erste kompani iz Turske. Ugovorom je predviđeno zapošljavanje 35 radnika do kraja ovog meseca, a početak proizvodnje najavljen je od ponedeljka. Turska firma je predala i pismo o namerama za kupovinu Savremenog doma, o čemu će odluku doneti Agencija za privatizaciju

Erste kompani iz Turske jedna je od pet ponuđača, koji su, po rečima gradonačelnika Kruševca, Bratislava Gašića, u poslednjih mesec dana, poslali pisma o namerama za kupovinu DIP Savremeni dom. Odluku o prodaji doneće Agencija za privatizaciju, a planovi ponuđača iz Turske o zapošljavanju 300 radnika, kao i predviđenom pokretanju proizvodnje već od ponedeljka, predstavljaju značajan potez ka revitalizaciji proizvodnje u ovom kruševačkom preduzeću, koje za sobom ima 12 izuzetno teških godina, rekao je gradonačelnik uz čestitke na potpisanom ugovoru.

Najavljujući početak proizvodnje u ponedeljak, vlasnik Erste kompani iz Turske, Muamer Ozdžan, izneo je još neke od poslovnih planova vezanih za kruševački kombinat : “ Prvo želim da se zahvalim Srbiji i Kruševcu na početku saradnje. Za sam start proizvodnje, mi smo već prethodne pripreme obavili u Turskoj. Tako da smo po tim planovima u Ugovoru sa „Savremenim domom“ dogovorili za početak 35 radnika da zaposlimo. U narednom periodu nastojaćemo da proširimo proizvodne pogone sa PVC drvne industrije na tekstil i aluminijumsku industriju. U prvom trenutku nastojaćemo da zaposlimo sve dosadašnje radnike „Savremenog doma“, a kasnije ćemo početi da uzimamo i radnike iz Kruševca sa biroa , tako da do kraja godineplaniramo oko 300 zaposlenih u našoj fabrici. Od ponedeljka pokrećemo sam proces proizvodnje kao i sve ostale pripreme koje su neophodne za rad fabrike, i nadamo se da će sve to uskoro da se pokaže kao dobro, a kasnije, vremenom ćemo videti kako smo i uspeli u tome“, poručio je Muamer Ozdžan.

Zadovoljstvo povodom potpisanog ugovora, u svoje i ime radnika izrazio je direktor Savremenog doma, Nikola Vuković, izrazivši nadu da će biti uspostavljena uspešna saradnja sa partnerom iz Turske, i da će proizvodni kapaciteti biti realizovani planiranom dinamikom.

Posebnu zahvalnost za posredovanje u uspostavljanju saradnje i potpisivanju ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji, Ozdžan i Vuković uputili su gradonačelniku Kruševca, Bratislavu Gašiću.

Nataša Vukotić

Povezano