četvrtak, 24. jun 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
36°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 41%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Korisnici jednokratne novčane pomoći angažovani na uređivanju Slobodišta

Korisnici jednokratne novčane pomoći angažovani na uređivanju Slobodišta

Korisnici jednokratne novčane pomoći angažovani su preko Javnog komunalnog preduzeća Kruševac na poslovima uređivanja zelenih površina na Slobodištu. U ovoj godini, na ovim i sličnim poslovima JKP angažovalo je 160 radnika

Na osnovu Protokola o saradnji gradske uprave, Centra za socijalni rad i Javnog komunalnog preduzeća, od oktobra prošle godine angažujemo radno sposobne korisnike jednokratne novčane pomoći za potrebe naše firme, na poslovima u Radnim jedinicama „Zelenilo“, “ Čistoća“, “ Pogrebne usluge“ i „Reciklaža“, kaže Saša Milošević, nadležan za realizaciju ovog programa u JKP Kruševac, i nastavlja: „U okviru ovih radnih jedinica rade na poslovima čišćenja parkova i zelenih površina u gradu, čišćenju i održavanju ulica, trgova i drugih površina koje su u domenu ove radne jedinice, zatim Starog i Novog groblja, i na sortiranju raciklažnog otpada za dalju preradu“. Milošević još dodaje da je u ovoj godini angažovano 160 , a od oktobra prošle godine ukupno do sada 380 radnika. Bilo je i sporadičnih slučajeva odbijanja ponuđenih poslova, ali je to zanemarljiv broj“, rekao je Milošević.

Među anžovanima za radove na Slobodištu su i Marija Ignjatović, Stefan Vučković i Stevan Trifunović, koji dele zajedničko mišljenje, da posao nije težak, i da je dobrodošla i poželjna svaka prilika da se doprinese kućnom budžetu.

JKP Kruševac obezbeđuje prevoz od firme do radnog mesta, kao i sredstva za rad i ličnu zaštitu, a lica koja ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć mogu biti radno angažovana do 250 sati u toku jedne kalendarske godine.

Nataša Vukotić

Povezano