nedelja, 21. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

U Sabornom hramu Svetog Đorđa proslavljen najveći hrišćanski praznik, Vaskrs (VIDEO))

U Sabornom hramu Svetog Đorđa proslavljen najveći hrišćanski praznik, Vaskrs (VIDEO))

HRISTOS VASKRSE, VAISTINU VASKRSE! – Kruševljani su najveći hrišćanski praznik, praznik nad praznicima – Vaskrsenje Hristovo – proslavili na Vaskršnjoj liturgiji u Sabornom hramu Svetog Đorđa u Kruševcu, koju je služio njegovo preosveštenstvo Episkop kruševački gospodin David, sa sveštenstvom i uz učešće vernog naroda.

Posle pashalne jutarnje i svečane litije oko Hrama – na prvoj ponoćnoj liturgiji – pročitana je Vaskršnja poslanica njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija a verni su pričešćeni.

Starešina Sabornog Hrama Svetog Đorđa, protojerej stavrofor Đorđe Milojković – uputio je Vaskršnju čestitku parohijanima i svim Kruševljanima, sa željom da se svetlost praznika sačuva i ogleda u bratskoj uzajamnoj ljubavi i srpskoj slozi, uz zahvalnost ktitorima i dobrotvorima za brigu o crkvi i negovanje svetosavske kulturne baštine.

Bogosluženju su prisustvovale brojne kruševačke porodice sa decom, a svima su darivana crrvena vaskršnja jaja – simbol pobede života nad smrću, uz pozdrav Hristos Vaskrse, Vaistinu Vakrse!

Svečano je bilo u svim hramovima Eparhije kruševačke a vaskršnja radost, sa svakodnevnim liturgijama – nastavlja se u celoj Svetloj sedmici.

Povezano