sreda, 29. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Odobren novi pravilnik o listi lekova koji se izdaju na recept

Odobren novi pravilnik o listi lekova koji se izdaju na recept

 Vlada Srbije odobrila je novi pravilnik o listi lekova koji se izdaju na recept. Od 22-a inovativna leka, koji su se našli na listi, najviše je za onkološke pacijente.

Kako su najavili iz  Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja novi lekovi bi trebalo da budu uskori dostupni u bolnicama.

„Na toj listi se nalazi dosta lekova za lečenje karcinoma dojke, pre svega, ranog karcinoma dojke, što je fokus da te najbolje terapije treba davati u najranijim stadijumima nešto i za lečenje metastatskih, proširena je lista lekova, pre svega kada je u pitanju imunoterapija za lečenje karcinoma pluća, za melanom, za karcinom prostate, kolorektalni karcinom.

Ono što je trenutno važno istaći jeste činjenica da se u Opštoj bolnici u Kruševcu razmišlja o otvaranju zasebnog Kabineta za terapiju bola, gde će pacijenti sa uputom prvo biti pregledani od strane anestiziologa, a potom nakon konačne dijagnoze biti potvrgnuti metodama koje će umanjiti ili čak popuno eliminisati bol na duži vremenski rok, a neki će ovim zahvatima sprečiti operacije.

Za sada terapija bola u Kruševcu primenjuje se kod ortpedskih i neuroloških pacijenata, a kasnije će verovartno ove metode moći da koriste i onkološki pacijenti.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.