nedelja, 21. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Knjige za leto koje ne treba propustititi

Knjige za leto koje ne treba propustititi

Ako postoji podela na muške i ženske knjige, za dame će ovo leto biti jedno od najuzbudljivijih. U knjižare Vulkan stiglo je nekoliko naslova čija je atraktivnost potvrđena prestižnim mestima na bestseler listama, kao i nagradama za kvalitet.

Ljubiteljke klasičnih ljubavnih priča uživaće u knjizi Tamo gde te ljubav čeka britanske književnice Džesike Redland. Reč je o romanu koji je postao bestseler i prodat je u više od milion primeraka širom sveta. Autorka u ovoj izuzetnoj knjizi nudi čitaocima emotivnu, romantičnu i veoma ohrabrujuću priču. Tamo gde te ljubav čeka je dirljiv roman o gubitku i iznova probuđenoj nadi koja kulminira srećnim krajem.

Ništa manje uzbuđenja ne donosi roman američke književnice K. L. Volter Leto prekršenih pravila. Ovaj bestseler Njujork tajmsa i BookTok senzacija oduševiće fanove Tejlor Svift, budući da je priča inspirisana pesmama američke pop ikone. Vodeću ulogu u svom romanu autorka daje Meredit Foks, koja proživljava i preživljava prvo leto nakon sestrine smrti. Ali pokazaće se da to leto ima i drugu stranu, ispunjenu neočekivanim uzbuđenjima, flertom i ostvarenjem snova. Stoga ne iznenađuje što je ova romansa puna padova, uzleta i takmičarskih zavrzlama osvojila i najizbirljivije čitaoce.

Za ljubitelje beletristike Vulkan izdavaštvo objavilo je Beleške o egzekuciji, roman mlade američke autorke Danje Kukafke. O ovom bestseleru dovoljno je reći da ga je Njujork tajms izabrao za najbolji kriminalistički roman godine. Istovremeno, osvojio je i prestižnu nagradu Edgar Američkog udruženja pisaca misterije. U središtu ove priče nalazi se Ansel Paker, koga za dvanaest sati očekuje smrtna kazna, a detalje njegovog života čitaoci saznaju kroz kaleidoskop žena iz njegovog života. „Čitanje ove knjige predstavlja duboko i zapanjujuće iskustvo empatije, koja nas izaziva da se suočimo sa pitanjem šta znači biti čovek u našim najmračnijim trenucima. Kukafkina proza je živa, poetična i nezaboravna“, zapisala je o knjizi Beleške o egzekuciji Ešli Odrejn, autorka trilera Šaputanja i Instinkt.

 Kao potpuno literarno osveženje, čitaocima će uskoro biti dostupan i roman čuvene američke spisateljice Fride Makfaden Kućna pomoćnica, koji je zaslužno ovenčan ITW nagradom za najbolji triler 2023. godine. Prema ovom BookTok hitu dugogodišnje bestseler autorke Njujork tajmsa, Ju-Es-Ej tudeja i Volstrit žurnala, priprema se i filmska adaptacija. Makfadenova nas svojom napetom i mračnom pričom vodi u luksuznu kuću Vinčesterovih, koji kao kućnu pomoćnicu zapošljavaju Ninu, čiji je prethodni život prepun tajni.

Povezano