nedelja, 21. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

VIDOVDAN 2024: Od Filozofsko- književne škole do Svečane sednice

VIDOVDAN 2024: Od Filozofsko- književne škole do Svečane sednice

Grad Kruševac svoj dan, Vidovdan, obeležava tradicionalno manifestacijom koja se održava u junu, a sa svojim programima učestvuju – Predškolska ustanova ,,Nata Veljković“, sve ustanove u kulturi, Turistička organizacija, Sportski svaez našeg grada, Eparhija kruševačka, KUD 14. oktobar, Crveni krst i kruševačko udruženje rok muzičara.

Ovogodišnja manifestacija VIDOVDAN 2024 otvorena je Filozofsko književnom školom koja je prethodna dva dana održana u Gradskoj upravi Kruševac. Danas je na Slobodištu održana završna priredba predškolske ustanove „Nata Veljković“. Uslediće brojni programi, između ostalih Viteško nadmetanje u Lazarevom gradu, pozorišne predstave, brojni sportski programi i rok maraton.

Na dan grada, 28. juna, po tradiciji delegacije polažu vence na Spomenik kosovskim junacima, uslediće litija od crkve Lazarice glavnom gradskom ulicom, otvaranje novog terena za odbojku na pesku, otkrivanje bista glumaca Milije Vukovića i Marka Živića na Trgu glumaca, a obeležavanje Dana grada završava se svečanom sednicom i dodelom Vidovdanskih nagrada i priznanja u gradskom zdanju.

Povezano