subota, 13. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Gradska skupština donela odluku o dobitnicima vidovdanskih priznanja i završnom računu budžeta

Gradska skupština donela odluku o dobitnicima vidovdanskih priznanja i završnom računu budžeta

Na 6. redovnoj sednici Skupštine grada Kruševca pred odbornicima su se našle 22 tačke dnevnog reda, jedna od najvažnijih je predlog Odluke o dodeljivanju nagrade i priznanja grada Kruševca. Većinom glasova Skupština je usvojila predlog Odluke da Vidovdanska nagrada pripadne prvom potpredsedniku Vlade i ministru finasija Siniši Malom. Posle duže diskusije u prvom delu zasedanja usvojen je i predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Kruševca za 2023. godinu.

Na početku 6. zasedanja Skupštine grada Kruševca konstatovan je prestanak mandata odbornika – Desanke Miletić sa liste Srbija protiv nasiljai Bobana Kostića sa liste Aleksandar Vučić Kruševac ne sme da stane, a potvrđen mandat odbornika Mirjani Urešević, lista Srbija protiv nasilja i Ivanu Parezanoviću, sa liste Aleksandar Vučić, Kruševac ne sme da stane.

Treća tačka dnevnog reda – bila je Odluka o o dodeljivanju nagrade i priznanja grada Kruševca, a  predlog Odluke obrazložio šef Odborničke grupe Aleksandar Vučić Kruševac ne sme da stane Zoran Tomić

Odluka o dodeljivanju Vidovdanske nagrade prvom potpredsedniku Vlade i Ministru finansija Siniši Malom izazvala je više polemika. Većinom glasova odbornika, Skupština je usvojila predloženu Odluku o dodeljivanju nagrade i priznanja grada Kruševca.

Plakete Grada Kruševca biće dodeljene Miloju Mihajloviću, predsedniku Skupštine opštine Kruševac u periodu od 1998-2000, Miodragu Ražnatoviću, advokatu i sportskom menadžeru, protojereju stavroforu Dragiju Veškovcu, pripadnicima herojske 125. motorizovane brigade, povodom obeležavanja 25. godina od učešća u odbrani zemlje od NATO-agresije na SR Jugoslaviju, zemljoradničkoj zadruzi „Kalemar“ iz Konjuha.

Pohvale Grada Kruševca dobiće sledeći pojedinci i organizacije: dr sc. med. Igoru Živkoviću, kardiohirurg, Nenad Sokoloviću, direktoru Istorijskog arhiva, Dejan Aleksić, dugogodišnjem dobrovoljnom davaocu krvi, Ivana Ranković, predsednica Društva školskih bibliotekara Srbije, mr Violeta Tržaković, profesorka ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kruševcu, Vladimir Lozanac, profesoru matematike i računarstva. Učenicima: Tadiji Jelesijeviću, učeniku IV razreda Gimnazije u Kruševcu, Jani Pantelić, učenici IV razreda Ekonomsko-trgovinske škole, Dušanu Živkoviću, učeniku III razreda Hemijsko-tehnološke škole, Petku Vitkovcu, učeniku VII razreda OŠ „Jovan Popović“ u Kruševcu. Pohvalu će takođe dobiti i OŠ „Dragomir Marković“ u Kruševcu, kao i firme MENEX d.o.o, TECASI d.o.o, i ORTEX URO GROUP.

Jedna od tačaka dnevnog reda u prvom delu zasedanja koja je takođe izazvala dužu diskusiju bila je i predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Kruševca za 2023. godinu Uvodno izlaganje imao je gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović.

Gradonačelnik Ivan Manojlović naglasio je da će po prvi put ove godine budžetska sredstva za kulturu biti usmerena i na decu koja osim republičkih ostvare najbolji plasman i na okružnim takmičenjima gde je ovaj nivo završni u okviru takmičenja. Na kraju prvohg dela zasedanja većinom glasova pdbornika usvojen je Predlog Odluke o završnom računu budžeta grada za 2023.


U nastavku šeste sednice Skupštine grada Kruševca usvojeni su predlozi odluka o izmenama i dopunama odluke o proširenim pravima u oblasti boračke i boračko – invalidske zaštite i socijalne zaštite grada Kruševca koje se tiču besplatnog korišćenja gradskog prevoza za određene kategorije penzionera i boraca.

Izumeđu ostalih, usvojene u i odluke o pristupanju izradi Plana razvija kulture našeg grada 2025. 2027. godine i ovom prilikom gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović je istakao da je naš grad već neformalna srpska prestonica kulture što dokazuju brojne manifestacije i rad naših ustanova u kulturi i Turističke organizacije grada Kruševca.

Na dnevnom redu bile su 22 tačke, usvojeno je niz predloga i odluka za bolje funkcionisanje našeg rada a među njima je i istupanje iz Privrednog društva Rasina D. O. O. Energogas i usvajanje predloga Narodnog muzeja Kruševac da se prekine pravo korišćenja objekta u ulici Majke Jugovića 48 nekadašnjeg umetničkog ateljea i ustupanje istog gradu Kruševcu.

Povezano