utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
-3°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

6. Agroexpo sajam u Kragujevcu

6. Agroexpo sajam u Kragujevcu

U organizaciji kompanije Agromarket, juče je u Kragujevcu počeo trodnevni sajam Expo 2013., uz učešće velikog broja posetilaca, pre svih apotekara iz cele zemlje. Sajmu je prisustvovala i naša ekipa.

Sajamska manifestacija Agroekspo 2013. organizovana je po 6. put, a iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje posetilaca.Već prvog dana veliki broj, pre svega apotekara iz cele zemlje, izrazilo je interesovanje za nove programe ove kompanije. Sajamsku manifestaciju Agroekspo 2013. otvorio je Ivan Krošlak, rekavši da kompanija postoji već 23 godine, i za to vreme je prerasla u respektabilnu kuću, koja teži da zadovoljiinterese potrošača. Kompanija se sastoji iz 4 ogranka-pesticidi,semena,đubriva i garden program, a kao posebna celina je i A Market, generalni distributer Folksvagenovih vozila.

U sastavu Agromarketa, po rečima Krošlaka, su i PIK Južni Banat-koji je i najveći izvoznik voća iz Srbije za Rusko tržište, poljoprivredno dobro Zaječar, površine 1.600 hektara, specijalizovano za proizvodnju semena strnih žita. U sastavu Agromarketa su i Agroservis Kikinda, kao doradni centar za kukuruz,strna žita i semena povrća, potom Semenarstvo Šabac, Fertiko iz Niša kao proizvođač folijarnih đubriva, a od skoro, u sastavu kompanije su i silosi u Natalincima kod Kragujevca.Velike novine su, u možda najprepoznatljivijem delu-pesticidi, a to je herbicid Motivel, japanske kompanije Išihara,kao i još neki pesticidi ovog renomiranog proizvođača.U okviru kompanije postoji i poseban deo-A Market, kao generalni zastupnik Folksvagenovih vozila za Srbiju. Agromarket danas broji 280 zaposlenih, od čega oko 130 inženjera i dva doktora nauka.Već prvog dana, zabeležen je veliki broj posetilaca,što dovoljno govori o značaju kompanije Agromarket ne samo za srpsko, već i za tržišta Makedonije, Hrvatske Nemačke, Češke, i drugih zemalja.

Tomislav Bogdanović

Povezano