subota, 24. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
7°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Podzemni kontejneri za čistiji grad

Podzemni kontejneri za čistiji grad

Postavljanjem podzemnog kontejnera kod Stare zelene pijace počela je prva faza ovih radova. U narednom periodu biće postavljeno deset ovakvih kontejnera u užem centru grada gde je, prema rečima direktora JKP Kruševac Bobana Kostića, najveći broj poslovnih i stambenih objekata.

Na lokaciji kod Stare zelene pijace počeli su radova na postavljanju prvog podzemnog kontejnera. U narednom periodu kontejneri će biti postavljeni na najfrekventnijim mestima u gradu, a jedan ovakav kontejner menja četiri obična. „Radove finansira JKP Kruševac, a njihova vrednost je oko 3,5 miliona dinara“, rekao direktor ovog preduzeća Boban Kostić:

Grad Kruševac i Javno komunalno preduzeće, udruženim snagama idu na to da grad dobije podzemne kontejnere i da sadašnje zamenimo savremenim gde neće bit smeća pored i van kontejnera. Lokacije koje su predviđene za postavljanje kontejnera su Češalj 1 i 2, Stara pijaca, Lamela i još nekoliko lokacija u centru grada.

„Za nepunih osam meseci JKP Kruševac se potrudilo da sredi grad, a postavljanje ovih kontejnera korak dalje je u nastojanju da naš grad ostane jedan od najčistijih u Srbiji“, istakao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić – Sve ovo što vidite da se radi po gradu, a i sada postavljanje podzemnih kontejnera vode Kruševac u red velikih gradova.

Povezano