subota, 11. jul 2020.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

„Ples kusih petlića“ – četvrta knjiga Ivka Mihajlovića

„Ples kusih petlića“ – četvrta knjiga Ivka Mihajlovića

U Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, održana je promocija četvrte knjige aforističara Ivka Mihajlovića, „Ples kusih petlića“.

Oko 750 aforizama objavljivanih ptethodne dve ipo godine u dnevnim novinama, našlo se u novoj, četvrtoj po redu knjizi aforističara Ivka Mihajlovića „Ples kusih petlića“.Reč je o aforizmima koji na duhovit način opisuju vreme u kome živimo, istakao je autor , napominjući da mu je to omiljena tema i osnovna ideja:

-Ovom napaćenom narodu i napaćenoj zemlji dešava se svašta, socijala, besparica, besposlica, a pored ove socijalne tematike, zastupljeni su i  filozofski aforizmi, što aforizmu kao malo podcenjenoj književnoj vrsti, daje neku težinu.

Aforizme piše od 1986 godine, objavljuje ih u velikom broju dnevnih listova i časopisa kao što su: Politika, Večernje novosti, Nedeljne novine, Grad, Kragujevačke novine, Putevi kulture, Bagdala…  a jedan iz najnovije knjige bili smo u prilici da čujemo od samog autora:

– Kost i kožu imamo, fale nam propratni elementi.

„Zrno vlasti“, „Aforizmi“,“Punim gasom nizbrdo“ nazivi su prve tri knjige, ovog aforističara, objavljenih 2002, 2006 i 2010 godine. Ivko Mihajlović je dobitnik više nagrada i član je Udruženja književnika Srbije. Gosti promocije bili su profesor doktor Milivoje Jovanović, Veroljub Vukašinović, Veljko Stambolija i Goran Ćeličanin.Muzikom, veče je obogatio Branko Simić, a aforizme su govorili polaznici Umetničkog studija za govor i glumu Kulturnog centra Kruševac.

Povezano