četvrtak, 26. novembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Kruševac među laureatima u okviru programa „Exchange 3“

Kruševac među laureatima u okviru programa „Exchange 3“

Na svečanosti u hotelu „Hajat“ u Beogradu, proglašeni su najbolji projekti u okviru programa „Exchange 3“.Grad Kruševac je nagrađen za projekat „Kontakt centar za građane – bolji kvalitet života“.

Projekti su proizvod saradnje Stalne konferencija gradova i opština (SKGO) i Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Svečanost su otvorili predsednik SKGO Đorđe Staničić, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović i šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

Pozdravljajući sve prisutne predsednik SKGO Staničić je izrazio zadovoljstvo za jednu ovakvu saradnju između gradova i opština sa Delegacijom EU, na šta je gospodin Vensan Dežer odgovorio da prostora za dobru saradnju ima, da će je biti još više i da samo treba raditi na kvalitetnim projektima koji će Srbiju još više približiti Evropskoj uniji.

Ministarka Verica Kalanović čestitajući nagrađenima i svim učesnicima u projektu „Exchange 3“, podseća da je realizacija i prethodne dve faze „Exchange 1 & Exchange 2“ veoma veliki uspeh, koji će biti još veći kada se utvrdi metodologija održivosti projekta, što je apsolutni cilj.

„Hvala Evropskoj uniji što nam je pomogla ovim programima, a sva tri su vredna oko 13 miliona evra, da im se približimo, a posebno zahvaljujem svim gradovima i opštinama iz inostranstva koji su bili strateški partneri našim gradovima i opštinama u ovom projektu“, istakla je ministarka Kalanović.

Nagradu iz ruku gospodina Vensana Dežera u ime Grada Kruševca primio je pomoćnik gradonačelnika Miroljub Ćosić, koji je zahvalivši se na priznanju, istakao da će Kruševac učestvovati i u narednom projektu, kao i svim budućim koji se budu organizovali, a da sve to ima za cilj što bolji kvalitet života svih žitelja nekadašnje prestonice Srbije.

Sve prisutne sa projektom „Kontakt centar za građane – bolji kvalitet života“ upoznala je nosilac projekta dr Slavica Mrfat Vukelić.

Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić, takođe je uručio prigodne zahvalnice Gradu Kruševcu.

Povezano