sreda, 30. septembar 2020.

Kruševac
sreda
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
9°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 90%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Proleće stiže u drugoj polovini marta

Proleće stiže u drugoj polovini marta

Prva nedelja marta biće poigravanje sunca i kiše, u pojedinim krajevima i susnežice. Početak naredne topliji, poslednje jače zahlađenje između 12. i 15. marta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na vrata je stigla Baba Marta, ali zimu sa sobom nije ponela. Prema prognozama meteorologa, početak marta biće relativno topao i pretežno suv. Polovinom meseca se očekuje zahlađenje uz snežne padavine koje se neće zadržavati na tlu, a onda nastupa proleće, i po temperaturi i po kalendaru.

Prva nedelja marta biće poigravanje sunca i kiše, u pojedinim krajevima i susnežice. Maksimalne dnevne temperature biće od 8 do 17 stepeni, a minimalne jutarnje će “ići” do -6.

Početak naredne nedelje biće promenljiv, ali i topliji.

– U sredu po podne stiže naoblačenje sa jugozapada, a u četvrtak i petak ponegde slaba kiša uz relativno toplo vreme. Za idući vikend biće toplije od proseka za početak marta i pretežno suvo – navode iz “Meteosa”.

Mališani će, ipak, imati poslednju šansu da vide sneg pre nego što zima “ode” od nas, ali ne i da naprave Sneška.

– Postoje izgledi za jače zahlađenje između 12. i 15. marta, kada bi i u nižim predelima ponegde bilo snega koji će se brzo istopiti, a onda će biti ponovo toplo – objašnjavaju iz “Meteosa”.

 

 

 

 

Povezano