subota, 11. jul 2020.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Braća Lisinac- na filmskom putu

Braća Lisinac- na filmskom putu

Posle uspešne projekcije filma PORED PUTA na 41. FEST – u, usledila je početkom marta, kruševačka premijera ostvarenja braće Lisinac, sugrađana koji karijeru grade u Sjedinjenim američkim državama. Zoran i Vladimir Lisinac planiraju prikazivanje filma PORED PUTA širom Evrope i Amerike, a ovom ostvarenju predstoji i učešće na festivalima.

Brojna publika, pre projekcije u bioskopu Kruševac, pozdravila je aplauzom reditelja i producenta filma PORED PUTA, Zorana i Vladimira Lisanca. Igrani dugometražni debi autora, u kome su, osim mladim glumcima sa Youtube kanala, uloge poverene Majklu Medsenu i Lazaru Ristovskom, predstavlja takozvani „road movie“. Film prati dvoje mladih, različitog porekla i kultura, koji tokom zajedničkog putovanja saznaju mnogo o slučajnom saputniku, ali i o sebi. Autori izražavaju zadovoljstvo zbog uspešnog prikazivanja filma na 41. FEST-u. „Prilično nadrealno za sada deluje i utisci su super, stvarno sam srećan“, kaže reditelj Zoran Lisinac, dodajući da tematski, PORED PUTA predstavlja film o sukobu pojedinca sa sobom i sopstvenim snom, govori o jednom životnom putu i ljudima pored tog puta.

Prema rečima producenta filma, Vladimira Lisinca, u toku rada bilo je teških i nezaboravnih momenata. „Konverzacija sa glumcima, komunikacija sa ekipom, svakodnevne dogodovštine i smeh, problemi i rešavanje tih problema, „borba“ s’ vremenom, svetlošću, zvukom, saobraćajem,…sve je to sastavni deo snimanja filma„, dodaje Vladimir Lisinac.

Organizator projekcije je Kulturni centar, a posle beogradske i kruševačke premijere, predstoji prikazivanje ovog ostvarenja širom Evrope i Amerike i učešće na više festivala. Autorski tim Kruševljana, uveliko planira i novi film, čija će radnja biti smeštena u Rusiju.

Ana Tomić

Povezano