sreda, 3. jun 2020.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 58%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Nova knjiga pesama „Sa obe strane oblaka“ Jelene Protić Petronijević

Nova knjiga pesama „Sa obe strane oblaka“ Jelene Protić Petronijević

Promocija sedme knjige pesama „SA OBE STRANE OBLAKA“, Jelene Protić Petronijević održana je u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac.

Izdavač je Pravoslavna eparhija Kruševačka. Episkop kruševački David u recenziji ističe „Ko želi da mu se dogodi čudo – neka čita o vizijama sa obe strane oblaka, Jelene Protć Petronijević, pesnikinje vidovitog i vidaračkog poleta. Čitati knjigu – mirakl, heroine Jelene znači kružiti po našem hrišćanskom godu i pri tom biti prožiman vedrinom boja, zvukova i mirisa njegovih sadržaja.I nigde smaranje čitaoca – već odmaranje njega istoga.Pesnik u sili, a gotovo u prolazu, i u osvrtu.

Pored autorke na promociji je govorio književnik Veroljub Vukašinovć, a pesme su čitali Lidija Užarević, Maja Olić, Jelena Đorđević i Marko Vučković. Jelena Protić Petronijević je urednik književnog programa Kulturnog centra Kruševac i časopisa „PUTEVI KULTURE“, član je redakcije časopisa PRAVOSLAVNA VERA I ŽIVOT, objavljuje eseje, kritike, prozne i putopisne tekstove i dobitnik je ZLATNE ZNAČKE Kulturno prosvetne zajednice Srbije za stvaralaštvo u kulturi. Izuzetno posećenoj promociji prisustvovali su predstavnici javnog, političkog i kulturnog života grada, kruševačko sveštenstvo i brojni sugrađani.

Gordana Stanisavljević

Povezano