petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Henkel – tako blizu, a tako daleko

Henkel – tako blizu, a tako daleko

Kompanija Henkel objavila je 22. izveštaj o održivosti u kojem se nalaze informacije o realizaciji strategije održivosti za 2012. godinu, a čiji cilj je da se postigne više, uz manje uloženih sredstava. Henkel planira da utrostruči svoju efikasnost do 2030. godine, stoga aktivno uključuje sve zaposlene u programe za sprovođenje strategije i zajedno sa partnerima radi na uvođenju održivosti u sve oblasti poslovanja kao nove vrednosti.

Srategija je razvijena na osnovu Henkelove posvećenosti liderstvu u održivosti. Kompanija uvodi nova rešenja u tu oblast dok odgovorno nastavlja da oblikuje svoje poslovanje i uvećava poslovni uspeh. Dodatno, Henkel je u 2012. godini intenzivirao saradnju sa partnerima u svim lancima vrednosti, što podrazumeva, kako saradnju sa dobavljačima, tako i zajedničke projekte sa kupcima. Na taj način, potrošačima se preko maloprodajnih lanaca pruža prilika da budu informisani o održivijim proizvodima i o tome kako ih koristiti na ekološki odgovoran način.

Henkelovi rezultati u oblasti održivosti u 2012. godini najbolji su dokaz postignutog uspeha na tom putu. U poslednjih 11 godina, kompanija je smanjila potrošnju vode za 44 odsto, energije za 43 odsto, a generisanje otpada za 53 odsto po metričkoj toni proizvodnje. Tokom istog perioda, broj nezgoda na radu je smanjen za 86 odsto. Postignuti rezultati vrlo su značajni za Henkel kada su u pitanju srednjeročni ciljevi za 2015. godinu, i utrostručenje uštede resursa do 2030. godine.

Do tada, Henkel planira da koristi samo trećinu današnjih resursa za svaki ostvareni evro. Kako bi smanjili ekološki otisak i učinili održivu potrošnju mogućom, kompanija je definisala tri glavna pristupa: proizvodi, partneri i ljudi. Kroz svoju posvećenost i znanje, Henkelovi zaposleni širom sveta značajno doprinose realizaciji nove strategije održivosti. Henkelova prodaja u 2012. godini je iznosila 16,510 milijardi evra, što predstavlja rast od 5,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Henkel za centralnu i istočnu Evropu (Henkel CEE) u 2012. godini je po prvi put prešao granicu od 3 milijarde evra u prodaji. Rast prodaje u regionu je iznosio 7,4 odsto u lokalnoj valuti, dok je prihod porastao 25 puta od ulaska kompanije na tržište Istočne Evrope. U protekloj godini, Henkel CEE je zaposlio 9.200 ljudi, a najveće stope rasta zabeležene su u Rumuniji, Rusiji i u Srbiji, kao i u sektoru detergenata i sredstava za čišćenje u Turskoj.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.