petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Društvo baksuza, ugursuza i namćora proslavilo svoju slavu

Društvo baksuza, ugursuza i namćora proslavilo svoju slavu

Društvo baksuza, ugursuza i namćora „Dobra narav“ proslavilo je svoju slavu „Deveti tornik“, po 83. put. Prikupljena sredstva ovi humani Kruševljani namenil su za pomoć siromašnoj deci.

Uprkos nazivu, Društvo baksuza, ugursuza i namćora, koji se ne menja već decenijama, a i kako ime društva kazuje „Dobra narav“, zapravo je udruženje humanih ljudi, koji na originalni način iskazuju svoja dobročinstva. Iz godine u godinu ono je i sve brojnije. Tako je bilo i sinoć u restoranu Lunar, gde su se okupili brojni članovi ovog društva i uz zabavu prikupili značajna sredstva, da bi, kako tradicija nalaže, obukli što više siromašne dece za praznik Vrbica, kaže predsednik Društva Zvonko Rajković i dodaje:

„Iako je vreme gripa, a i poznata besparica, okupilo se preko 450 članova da, uz druženje, svi daju svoj doprinos prikupljanju sredstava za siiromašnu decu. Nadamo se da ćemo prikupiti dovoljno, kako bi smo obuukli bar 80-oro dece„.

Imajući u vidu izdašna davanja, organizatori su zadovoljni prikupljenim sredstvima.

Veče je počelo himnom ovog Društva, a zatim je dosadašnji kolačar Vladan Simić predao je kolačarstvo Branislavu Milenkoviću. Tema večeri bila je „Apotekarstvo nekada“, kao značajna, tada zanatska delatnost i u tom kontekstu u prigodnom pripovedanju posebno se govorilo o nekada uglednom apotekaru, Kruševljaninu, Krsti Novakoviću. Posle bogatog kulturno zabavnog programa, uz orkerstar, Kulturno umetničko društvo „14. oktobar“ i soliste: Vladimira Mitrovića i Mileta Đurića, odigrano je Baksusko kolo, jedno od obeležja svih druženja Društva baksuza, ugursuza i namćora. Zanimljivo je da i tokom večeri, što običaji nalažu, jedno vreme članovi društva treba da provedu ćuteći, a ko prekrši pravilo, dodatno plaća, što mnogi namerno čine, kako bi se prikupilo što više sredstava. Ova tradicija, koja se vezuje za stari Kruševac, a uspešno održava i danas, po rečima organizatora, biće nastavljena, jer u svakom vremenu postoje ljudi koji rado daruju.

Tomislav Simić

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.