sreda, 8. jul 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
12°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Izložba mladih volontera

Izložba mladih volontera

Prva ovogodišnja izložba fotografija sa edukativnih radionica projekta „Svežaktivizam“ Kancelarije za mlade, otvorena je u Narodnom muzeju Kruševac. Izložba će trajati do 23.marta.

Cilj projekta „SVEŽAKTIVIZAM“ je da okupi mlade iz našeg grada i preko edukativnih radionica ih osposobi u sferi volonterizma, aktivizma i izvođenju javnih akcija. Oko tridesetak radionica i dve javne akcije prethodile su ovoj izložbi.

Prva akcija bila je 14. februara na Dan zaljubljenih, kada smo imali akciju u kojoj smo sugrađanima delili čokoladice i ruže koje smo sami napravili. I druga javna akcija bila je izuzetno uspešna, a realizovali smo je u saradnji sa Kancelarijom za mlade iz Varvarina, istakla je član tima Kancelarije za mlade Jelena Gajić. Stefan Batalo iz ovog tima kaže da ova neformalna grupa piše projekte i uz podršku Ministarstva ih realizuje.

Izložbu su otvorili pomoćnik gradonačelnik za omladinu i sport Nikola Petrović i pomoćnik za društvene delatnosti Slobodanka Miladinović koja je podržala mlade ljude koji kroz aktivnosti koje realizuju razvijaju pozitivan stil života, “ Angažovanje mladih na ovaj način, doprinosi razvijanju njihove ličnosti i izrasau dobre ljude čiji je kriterijum u životu prava vrednost“.

Kancelarija za mlade u okviru projekta Svežaktivizam okupila je tim od 19 učenika završnih razreda srednjih škola sa kojima je radila na ososobljavanju u sferi volonterizma i aktivizma. Ovaj projekat podržao je Centar za omladinski rad Novi sad, Ambasada Kraljevine Holandije i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Slađana Isailović

Povezano