sreda, 6. decembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

U susret zakonu o medijima

U susret zakonu o medijima

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o javnom informisanju i medijima je u završnoj fazi, nakon čega će resorno ministarstvo utvrditi predlog zakona i dostaviti ga Vladi Srbije na usvajanje, a do kraja juna očekuje se da će ga usvojiti i Narodna skupština. U razgovoru sa predstavnicima kruševačkih medijskih kuća državna sekretarka u Ministarstvu kulture i informisanja Gordana Predić naglasila je da se ovim zakonom predviđa prestanak budžetskog finansiranja medija od 1. januara 2014. godine, odnosno privatizacija medija do kraja naredne godine.

Cilj države nije da se ugase mediji koji će se privatizovati, nije ni cilj da se preživi, već da se radi i zarađuje„, naglasila je Gordana Predić.

Prema njenim rečima privatizacija medija trebalo je da se završi 2006. a oni koji su u medjuvremenu privatizovani, uništeni su. U javnim raspravama upravo su se mogle čuti primedbe da se dosadašnja privatizacije medija, sa izuzetkom jednog glasila, završila neslavno.

Po Nacrtu Zakona o javnom informisanju i medijima privatizaciju čeka 27 elektronskih medija u Srbiji, koji su u vlasništvu lokalnih samouprava. Državna sekretarka naglasila je neophodnost racionalizacije broja zaposlenih u ovim medijima, uz obavezu države da obezbedi socijalni program. Od naredne godine ovaj zakon umesto budžetskog, predviđa finansiranje po projektima, a edukaciju u njihovom pisanju ponudiće i resorno ministarstvo.

Državnu sekretarku primio je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, upoznajući je sa medijskom scenom grada. Posetila je i Radio Televiziju Kruševac upoznajući se sa radom kuće koja postoji 22 godine, emituje program 24 sata, ima regionalnu frekvenciju, a od prošle godine, kao treći medij i internet portal.

[media url="http://www.youtube.com/watch?v=r834wm3oCkw&feature=youtu.be?rel=0" width="680" height="400"]

Nataša Petrović

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.