sreda, 28. oktobar 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
12°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Zakazana sednica Skupštine grada

Zakazana sednica Skupštine grada

Sa 5 tačaka Dnevnog reda, predsednik Skupštine grada Kruševca Dejan Srdić zakazao je za četvrtak 4. april sednicu čime će biti ispoštovan rok od 15 dana, od prošlonedeljnog potpisivanja aneksa ugovora o koalicionom sporazumu između predsednika gradskih odbora: SNS-a, SPS-a, JS-a i DSS-a.

Pored razrešenja i izbora predsednika Skupštine grada, na Dnevnom redu su razrešenje i izbor članova Gradskog veća, kao i razrešenje i postavljenje zamenika sekretara gradske Skupštine.

Tim povodom danas je održan sastanak sa predsednicima Odborničkih grupa, kojih će od naredne sednice biti 7, jer je šest odbornika sa liste Za bolji život- Boris Tadić formiralo novu pod nazivom Zajedno za Srbiju – Zajedno za Kruševac, o čemu je obavešten predsednik Skupštine.

Prema sadašnjoj računici koalicija Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Demokratska stranka Srbije imaće 39 od 70 odbornika, dok će u opoziciji, pored tri nezavisna, biti i odbornici Pokreta za promene, liste Zajedno za Srbiju i Demokratske stranke.

Podsetimo, aneks ugovora o koalicionom sporazumu usledio je nakon odluke Pokreta za promenu da se pripoji Demokratskoj stranci čime je, ocenili su koalicioni partneri, prekršen dogovor od 29. juna prošle godine kada je i formirana vlast u Kruševcu.

Sednica 4. aprila, uz direktan prenos na RTK zakazana je za 10 sati, a postoji mogućnost da će novi predsednik gradske Skupštine istog dana sazvati još jednu, po hitnom postupku, sa novim Dnevnim redom.

Povezano