petak, 19. april 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

U Kruševcu Mega srušila Zvezdu!

U Kruševcu Mega srušila Zvezdu!

Košarkaši Mega Vizure pobedili su Crvenu zvezdu sa 83:76 u derbi meču petog kola Superlige Srbije, odigranom u Hali sportova u Kruševcu.

Tim Dejana Milojevića je vodio od početka meča, a iako su se ‘crveno-beli’ probudili u drugom poluvremenu, Mega je uspela da ih slomi u samom finišu i zasluženo dođe do četvrte pobede. Mega je tako napravila drugo veliko iznenađenje u Superligi, pošto je prethodno pobedila i Radnički u Kragujevcu. Zvezda je, s druge strane, doživela drugi poraz i udaljila se od vodećeg Partizana.

Najefikasniji u trijumfu Mege bio je Saša Avramović sa 18 poena i četiri skoka, dok je najkorisniji igrač bio Boban Marjanović, koji je uz 15 poena imao i sjajnih 16 skokova. Odličnu partiju pružio je i Novica Veličković sa 12 poena i sedam skokova, Vasilije Micić je dodao 11 poena, a Nemanja Dangubić deset.

U redovima ‘crveno-belih’, najbolji je bio Igor Rakočević sa 24 poena i sedam asistencija, Boris Savoivć je upisao 23 poena i devet skokova, dok je jedino još dvocifren učinak imao Branko Lazić sa 12 poena.

Duel u Kruševcu otvorio je Novica Veličković polaganjem u prvom napadu, ali je Subotić uzvratio u sledećem napadu. Avramović je trojkom povisio na 5:2, da bi Dangubić i Marjanović nastavili seriju do 9:2, dok Zvezda nikako nije uspevala da uzvrati. Mega je imala priliku da se dodatno odvoji, pošto je Katiću suđena namerna greška, ali je Marjanović promašio i bacanja i posle šut za dva poena.

Seriju domaćina ‘crveno-beli’ su prekinuli trojkom Savovića u četvrtom minutu, ali je Avramović ubrzo uzvratio istom merom. Mega je od tada sigurno držala vođstvo zahvaljujući koševima Micića, Marjanovića i Dangubića, dok je kod Zvezde jedini raspoložen bio Savović. Dvocifrenu prednost domaćem timu doneo je Luković trojkom u osmom minutu za 21:10, a ubrzo je Dangubić odveo Megu na plus 13.

U minutima koji su sledili viđen je veliki broj prekršaja i promašenih slobodnih bacanja na obe strane, ali je Radivojević baš sa linije za slobodna bacanja smanjio na 24:15. Ipak, u naredna dva napada Mega se preko Veličkovića i Dangubića odvojila ponovo na 13 razlike, pre nego što je Savović sa penala smanjio. Ipak, Micić je odveo Megu na 31:17, dok je u poslednjim sekundama Rakočević zaostatak smanjio na 12 razlike (31:19).

Na samom početku drugog perioda Savović je trojkom smanjio zaostatak svog tima na devet razlike, ali u redovima ‘crveno-belih’ nisu imali rešenja za veoma raspoloženog Marjanovića. Centar Mege je sam u prvoj četvrtini imao više skokova od celog tima Zvezde, što govori o njegovoj apsolutnoj nadmoći.

Micić je sa slobodnih bacanja posle tehničke greške dosuđene Vukoičiću doneo Megi prednost od 14 razlike, da bi Zvezda prišla na 36:26 zahvaljujući Savoviću i Rakočeviću. Marjanović je nastavio svoju dominaciju u reketu u održavao je dvocifrenu prednost Mege, dok su se na drugoj strani nizali promašaji ‘crveno-belih’. U 15. minutu, domaći tim je imao i plus 15 (41:26), ali je pravio dosta grešaka, ali Zvezda to nikako nije uspevala da kazni.

Posle dva minuta bez koša na obe strane, Braun je smanjio na 14 razlike, ali je Mega zahvaljujući Ćakiću i Veličkoviću došla do čak plus 18 (45:27). Rakočević je prekinuo mini seriju domaćeg tima sa dva sigurna slobodna bacanja, a do kraja poluvremena, ‘crveno-beli’ su jedino uspeli da priđu na 15 razlike (46:31).

Iako se Mega preko Avramovića ponovo odvojila na 18 razlike na samom početku trećeg perioda, usledile su brojne greške domaćih u narednim napadima. Ovoga puta Zvezda je uspela da ih iskoristi i preko Savovića, Rakočevića i Lazića, posebno zahvaljujući njihovim trojkama, smanji na 51:47 zahvaljujući seriji 13:0. Mega je prekinula niz Zvezde zahvaljujući Krstiću sa slobodnih bacanja posle faula Rakočevića, ali je Katić ponovo primakao ‘crveno-bele’ na minus četiri.

Zvezdi je tada već proradio šut za tri poena, istakli su se ponovo Rakočević i Lazić, pa su održavali ‘crveno-bele’ u igri, da bi Marjanović potom bio najzaslužniji što se Mega ponovo odvojila na plus devet posle samo nekoliko napada (63:54), da bi Zvezda sa penala preko Rakočevića i Savovića do odlaska na odmor prišla na pet razlike.

Seriju Zvezde na početku poslednje četvrtine nastavio je Radivojević za 63:60, da bi Simonović u sledećem napadu ‘crveno-bele’ na samo minus jedan. Drča je prekinuo tu seriju sa slobodnih bacanja, dok je Dangubić atraktivnim zakucavanjem, a potom Avramović polaganjem, povećali prednost svog tima na sedam poena. Igrači Zvezde su tada bili brzopleti u napadu i imali su veliki broj grešaka i promašaja, pa je Drča prvom trojkom za Megu u drugom poluvremenu odveo domaćina na plus deset.

Posle tajm-auta Vukoičića, Veličković je novom trojkom nastavio seriju Mege na 12:0, a prednost domaćina samo je povećavao Avramović sa slobodnih bacanja do 77:62. Niz Mege prekinuo je Savović trojkom u pretposlednjem minutu, da bi Cvetković i Lazić na isti način primakli Zvezdu na šest razlike za manje od minuta.

U poslednjem minutu Mega je imala sedam poena prednosti, pre nego što je Rakočević trojkom smanjio na 78:74, ali je Drča sa slobodnih bacanja osigurao trijumf Mege 18 sekundi pre kraja, kada je povećao prednost na 80:74. Zvezda je do kraja susreta uspela samo da zadrži zaostatak na šest razlike.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.