utorak, 10. decembar 2019.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
5°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 99%
Brzina vetra: 0 m/s ZJZ
 

Proizvodnja ARTIKE u Belorusiji

Proizvodnja ARTIKE u Belorusiji

Kruševačka Trajal korporacije obnovila je proizvodnju auto guma iz serije ARTIKE u letnjem i zimskom dezenu. Proizvodnja je organizovana u beloruskoj Belšini po takozvanom of tejk modelu, na zahtev, domaćih i stranih kupaca, istakao je danas na improvizovanoj konferenciji za novinare generalni direktor Trajal korporacije Hristo Krušarski.

Auto guma iz serije ARTIKE, do prošle godine svakako najtraženiji proizvod kruševačke Trajal korporacija ponovo je na tržištu čime se, smatra generalni direktor Hristo Krušarski pored obima proizvodnje značajno povećavaju i kvalitet poslovanja i tržišne reference ove kompanije. Proizvodnja je obnovljena u beloruskoj fabrici Belšina. Vrednost ugovora je, u ovoj fazi 12 miliona evra i kada se organizuje proizvodnja u punom kapacitetu projektivani prihod dostići će i 30 miliona na godišnjem nivou.

Artika je u dimenzijama od 13 ipo do 16 cola, kaže direktor Krušarski i kvalitetom i cenom je veoma konkurentna na domaćem i stranom tržištu .

Prvi kontigent pneumatika iz serije Artike je usmeren na tržište Srbije, Belorusije, Rusije i Kazahstana. Prošle godine je Trajal korporacija, kaže direktor Krušarski, ostvarila realizaciju od 26 miliona evra, ove, imajći u vidu nove tržišne adute, očekuje se prihod od preko 45 miliona evra, od toga, dve trećine od plasmana na strana tržišta.

Zoran Pavlović

 

Povezano