subota, 2. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Predsednik Nikolić u Kruševcu: „Zaštitili smo Srbe na Kosovu“

Predsednik Nikolić u Kruševcu: „Zaštitili smo Srbe na Kosovu“

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u izjavi za medije po završetku svečanosti povodom Dana Vojske u Kruševcu, rekao je da se Predlog dogovorenog Sporazuma u Briselu nalazi pred državnim rukovodstvom i da se pregovorima nije moglo postići više.

Predsednik Tomislav Nikolić rekao je da u ovim okolnostima u Briselu nije moglo da se dođe do boljeg rešenja i istakao da Srbija nikada neće priznati Kosovo.

„Ovo je bilo jedino moguće rešenje, koje garantuje miran život za naše ljude i da Kosovo neće biti priznato u Ujedinjenim nacijama“, kazao je predsednik Nikolić.

„Srbija je obezbedila međunarodnu zaštitu srpskih zajednica, njihova prava da upravljaju svojim životom, bezbednošću, budućnošću, resursima, obrazovanjem, zdravstvom, kao i da imaju nesmetanu vezu sa maticom, bez ograničenja i bez pripadanja Kosovu“, rekao je Nikolić.

Predsednik je istakao da je sve vreme učestvovao u zauzimanju stava Beograda u dijalogu sa Prištinom, da je bio izveštavan o toku razgovora i da su srpski pregovarači postupali uz konsultacije s njim.

„Nažalost, toliko godina posle odlaska i poslednjeg srpskog vojnika sa Kosova i Metohije ovo je bilo jedino moguće rešenje koje garantuje miran život za naše ljude i garantuje Srbiji da Kosovo nikada neće biti država priznata u Ujedinjenim nacijama“, kazao je predsednik Nikolić novinarima posle obeležavanja Dana Vojske Srbije u Kruševcu.

„Srbija nikada neće priznati nezavisnu državu Kosovo“, poručio je Nikolić i podvukao da Srbija tu teritoriju i po Ustavu i po Rezoluciji 1244 tretira kao teritoriju koja ima suštinsku autonomiju, o čemu će, rekao je, biti donet ustavni zakon.

Nikolić je podsetio da je naša delegacija u nekoliko navrata odbijala predloge koji su bili ucenjivački i dodao da su se u Beogradu dogovorili kako treba da izgleda predlog koji srpska delegacija može da prihvati i da je taj predlog „sada na stolu pred državnim rukovodstvom Srbije“.

„Da li je Srbija trebalo da pregovara – da. Da li je dobro ovo što smo dogovorili – u ovim okolnostima bolje nije moglo“, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, napravljen je korak ka sporazumu „kojim neće biti zadovoljni ni Srbi ni Albanci“.

„To je u stvari pravi rezultat pregovora“, istakao je.

Prema njegovim rečima Srbija se izborila za apsolutnu zaštitu srpskih zajednica koje do sada nije mogla ni na koji način da zaštiti.

„Na građanima je da na svoj način pokažu jesu li time zadovoljni ili nisu“, poručio je predsednik Srbije.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.