subota, 7. decembar 2019.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

TURO „Župa“ i dalje u štrajku

TURO „Župa“ i dalje u štrajku

U hotelu „Rubin“ odražan je sastanak zaposlenih u Turističko – ugostiteljskom preduzeću „Župa“ sa direktorom Aleksandrom Baragom, gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem i predsednikom Veća samostalnih sindikata Srbije za grad Kruševac Milenkom Mihajlovićem. Radnici ovog ugostiteljskog preduzeća u štrajku su već četiri meseca a da bi nastavili sa radom, traže isplatu dve zarade i overu zdravstvenih knjižica.

Radnici Turističko – ugostiteljskog preduzeća „Župa“ u štrajku su već 4 meseca i traže isplatu dve zarade i overu zdravstvenih knjižica. Direktor ovog predzeća Aleksandar Baraga, na sastanku sa: zaposlenima, gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem i predsednikom Veća saveza samostalnih sindikata Srbije Milenkom Mihajlovićem, istakao je da radnici imaju punu podršku rukovodstva, ali da je krajnji je rok da se neka odluka donese.

Kao gradonačelnik apsolutno hoću da stanem iza vas kao Kruševljana da ostvarite svoja prava ali moramo da nađemo put kako da razrešimo problem„, rekao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić obraćajući se zaposlenima:

Dva autobusa sa grčkim turistima prošli su kroz grad i nisu imali gde da odsednu. Jednom kada prođu, više se ne vraćaju i takvi gosti više ne dolaze. Tako da dolazimo u situaciju i da primite plate sada, pitanje da li će te sledeće moći da isplatite, jer one treba da se zarade, a ako nemate gosta, nema ni priliva novčanih sredstava. Zato moramo da gledamo u budućnost i nađemo najbolje rešenje za prevazilaženje trenutne krize – istakao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Prema rečima predsednika Sindikalne organizacije TURO „Župa“ Radovana Đorgovića, dogovoreno je da se direktor Aleksandar Baraga i gradonačelnik Bratislav Gašić sastanu sa generalnim direktorom Radomirom Živanićem i pokušaju da nađu rešenje da se obezbedi 4,5 miliona dinara, koliko je potrebno za isplatu dve zarade.

Ivana Filipović

Povezano