četvrtak, 28. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Kako ofarbati jaja za Uskrs?

Kako ofarbati jaja za Uskrs?

Postoji mnogo načina, šara i kombinacija. Pitanje je samo koliko ste maštoviti. Mi smo izdvojili nekoliko načina da zašarenite uskršnju trpezu.

1. Lukovina – je najstariji i najčešći način farbanja uskršnjih jaja. Za one koji možda ne znaju evo šta i kako treba: Za 10 jaja treba oko dve šake lukovine. Polovina se stavi na dno šerpe, pa se polože jaja i prekriju preostalom lukovinom. Nalije se vodom, i kuva na tihoj vatri da jaja ne popucaju. Staviti malo soli u vodu. Kuvati oko pola sata. Stavite na vatu malo ulja, pa obrišite jaja – da se sijaju.

 

 

2. Bojom iz kesice– obarite 10 jaja. U dva dcl vruće vode sipajte 4-5 kapi sirćeta pa dodajte farbu za jaja. Kuvana jaja spustite u vodu u kojoj je rastvorena boja, dolijte vode koliko je potrebno da prekrije jaja, još malo prokuvajte pa izvadite ofarbana jaja na čist papir.

 

 

 

A sada ukršavanje!Tu je dozvoljeno sve, od trave, preko voska. do slame…

Ukrašavanje jaja sirćetom:
Umočite vrh čačkalice u sirće pa iscrtajte šare po ljusci. Višak sirćeta brišite krpicom da ne bi desilo da rastvori boju i tamo gde ne želite.

Ukrašavanje jaja biljkama
Odaberite cvetove i listove zanimljivog oblika, prislonite licem na ljusku barenog jajeta i čvrsto uvijte jaje u najlon čarapu. Čarapu vežite koncem da se ne bi otvorila prilikom farbanja. Jaja obojite prema uputstvu naznačenom na farbi.Kada su jaja ofarbana, izvadite iz farbe i odstranite čarapu i biljku.

Ukrašavanje jaja hartijom
Manji komad hartije savijte tako da na kraju dobijete trougao. Isecajte sitne oblike po ivicama trougla. Otvorite papir i videćete da ste dobili interesantnu šaru.
Dobijeni oblik od papira umočite u obično vodu, lakše će se zalepiti za ljusku jajete, prislonite ga na bareno jaje i uvijte u najlon čarapu.

Ukrašavanje jaja voskom
Čiodu zabodite u gumicu na vrhu olovke.Boje mogu biti uljane i parafinske koje su u ovom slučaju bolje.Boja treba da bude zagrejana sve vreme.

Ukrašavane jaja lepkom i koncem

Jaje premazano lepkom, a zatim obmotajte koncem. Možete zalepiti i pirinal, testenine ili nešto odgovarajuće-, tako što se jaje premazano lepkom uvalja pa onda prefarba.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.