nedelja, 19. septembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Šarengradski kup okupio 500 mladih takmičara u Kruševcu

Šarengradski kup okupio 500 mladih takmičara u Kruševcu

Kruševac je u okviru četvrtog Šarengradskog kupa, ugostio više stotina mladih plivača iz Slovačke, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije, među kojima i naše kadetske i juniorske reprezentativce. 

Šarengradski kup, koji se na bazenima Sportsko rekreacionog centra Kruševac održava po četvrti put, okupio je preko 513 mladih plivača iz 41 kluba iz pet zemalja, uključujući i našu. Priliku da na ovom mitingu provere kvalitete uoči predstojećih takmičenja dobili su i kadetski i juniorski reprezentativci, koji su na pripremama u Kruševcu.

Takmičenje je, u ime gradonačelnika Kruševca, otvorio njegov pomoćnik za omladinu i sport Nikola Petrović, naglasivši kako su događaji poput ovog veliki podstrek za mlade da se uključe u bavljenje sportom i izaberu zdrav život.

Organizator Šarengradskog kupa, koji se održava po četvrti put, je Plivački klub Napredak. Trener mlađih kategorija, Milena Danev, kaže da organizator ništa nije prepustio slučaju i da se očekuju dobri rezultati kruševačkih plivača.

A među gostima iz inostranstva pronašli smo i one koji sjajno barataju – srpskim jezikom. Jan Pencak, potpredsednik PK Humenne iz Slovačke, rekao nam je:

– Atmosfera je zaista odlična, a Kruševac je sjajan domaćin. Drago nam je što smo ovde…

Rezultati, zato, i nisu najbitniji. Ali, pošto je sport u pitanju, kompletne rezultate možete da vidite na OVOM LINKU!

Povezano