četvrtak, 1. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s ISI
 

Biznismeni iz Moskve grade fabriku u Brusu

Biznismeni iz Moskve grade fabriku u Brusu

U mestu Lepenac (opština Brus) svečano je položen kamen temeljac za izgradnju fabrike peleta. Vlasnici i investitori ove fabrike su Goran Radmanovac i Milomir Zdravković, naši biznismeni iz Moskve.

Na 10-tak kilometara od Brusa prema Kruševcu, u mestu Lepenac zvanično je postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike za proizvodnju peleta, koja će, u prvoj fazi, zapošljavati 50-tak radnika, a na proleće naredne godine biće prošireni proizvodni kapaciteti.

Blagoslov za početak radova i bogosluženje obavio je Episkop kruševački gospodin David sa sveštenstvom, pred brojnim gostima i meštanima.

„Želja nam je bila da u svom kraju, u svojoj Srbiji, otvorimo neku firmu gde će mladi ljudi doći do posla. Na taj način bi radili i ostali na svojim ognjištima. Želimo da se bavimo ekološkom proizvodnjom, obnovljivom energijom i na taj način doprinesemo i zaštiti životne sredine i ove ekološke oaze u podnožju Kopaonika“, rekao je Radmanovac.

Dr Slavka Drašković, iz Kancelarije za dijasporu Vlade Republike Srbije, koja je takođe prisustvovala ovom događaju, izjavila je da je vidan napredak u saradnji sa našim ljudima u dijaspori u proteklih godinu 6 meseci.

„Čvrsto sam uverena da dijaspora koja je lokalno orjentisana može najviše da doprinese razvoju Srbije i svog zavičaja. Ovde je spoj kapitala zarađenog u Moskvi i tehnologije iz Nemačke, koju je takođe doneo naš čovek, tako da očekujem uspešan rad ovog preduzeća“, istakla je dr Slavka Drašković.

Prve lopate betona, nakon blagoslova Episkopa kruševačkog gospodina Davida, sibmolično su postavili vlasnici, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i predsednik Opštine Brus Zoran Obradović.

 

Povezano