utorak, 7. april 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 22%
Brzina vetra: 6 m/s ISI
 

Henkel: Trend rasta obima proizvodnje

Henkel: Trend rasta obima proizvodnje

Mulinacionalna kompanija Henkel održala je i u prvom kvaratalu ove godine trend rasta obima proizvodnje i plasmana i potvrdila se kao globalni lider u sektoru deterdženata , kućne hemije i adheziva. Značajan doprinos povećanju obima poslovanja kompanije dala je Henkel Srbija odnosno fabrika u Kruševcu.

Snažan rast prihoda i uopšte povećanje obima proizvodnje potvrdili su lidersku poziciju multinacionalne kompanija Henkel na globalnom tržištu što je svakako jedna od boljih vesti u prvom kvartalu ove godine imajući u vidu značajne interese ovog poslovnog sistema u Srbiji. Jer podatak da je početak ove poslovne godine obeležila ,između ostalog i povećana tražnja za deterdžentima i proizvodima kućne hemija, dakle sektoru u kojem henkelovi kapaciteti u Srbiji prednjače može biti od presudnog uticaja na investicionu politiku ove kompanije u godinama koje slede.

U prva tri meseca ove godine inače , stoji u izveštaju za javnost,prodaja je na globalnom nivou, povećana za 0,6 odsto, prihodi su dostigli sumu od 4 milijarde i trideset tri miliona evra dok takozvani korigovani operativni profit od 600 miliona evra,beleži povećanje za gotovo devet odsto u odnosu na isti period lane.Značajan impuls povećanju proizvodnje dala su tržišta u razvoju,to svakako govori o ugledu i uopšte prestižu kompanije u svetu posebno u istočnoj Evropi gde je ostvaren rast plasmana od preko 6 odsto.

Sva tri poslovna sektora doprinela su pozitivnom razvoju situacije. Po sektorima , već pomenuti deterdženti i kućna hemija nadmašila su sva očekivanja činjenicom da je prodaja povećana za osam odsto. Solidan rast ostvaren je i u sektoru kozmetike od kojih četiri odsto a izvesnu stagnaciju beleži samo sektro adhezivne tehnologije ,kao posledice,procena je, pada obima globalne industrijske proizvodnje odnosno tražnje.

U izveštaju nisu posebno apostrofirani proizvodni rezultati srpskih kapaciteta ali i bez toga je jasno da je Henkelova fabrika u kruševca značajna karika unutar ovog poslovnog sistema.I kao vodeći proizvođač deterdženata za tržište od gotovo 55 miliona stanovnika u regionu i lider u segmentu kućne hemije. Prošle godine da podsetimo Henkel je investirao u ovdašnje pogone preko sedam ipo milione evra a Kruševac je na poslovnoj mapi postao prepoznatljiv i po proizvodnji međunarodnih brendova kao što su bref ili silan.U Kruševcu inače veruju da su svi poslovni rezultati i najbolja preporuka i da će kompanija Henkel prepoznati ovaj grad kao jednu od najperspektivnijih investicionih destinacija

Povezano