utorak, 7. april 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
13°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 33%
Brzina vetra: 5 m/s SI
 

Vodeći stručnjaci posetili ogledna polja Instituta za krmno bilje

Vodeći stručnjaci posetili ogledna polja Instituta za krmno bilje

Oko 120 vodećih stručnjaka iz 31 zemlje sveta, u okviru EUKARPIE, posetilo je ogledna polja Instituta za krmno bilje iz Kruševca, gde su se upoznali sa uslovima i mogućnostima proizvodnje krmnog bilja i ukrasnih trava.

EUKARPIA ima 11 sekcija, među kojima i sekciju za genetiku i oplemenjivanje krmnog bilja i ukrasnih trava.

Predsednik EUKARPIE Bet Boler istakao je da je „cilj posete upoznavanje ljudi, širenje znanja i donošenje novina kako u druge zemlje, tako i u Srbiju“.

– To je posebno bitno za mlade ljude, koji tek treba na tome da rade. Na osnovu do sada viđenog, smatram da Institut za krmno bilje u Kruševcu radi dosta dobro, veoma je važno da dugi niz godina radi u kontinuitetu na unapređenju proizvodnje krmnog bilja, što je veoma bitno za poljoprivredu uopšte, a posebno za stočarsku proizvodnju – rekao je Boler.

– Jubilarna,30. EUKARPIA,na naše veliko zadovoljstvo, održava se u Kruševcu, i u prilici smo da saznamo mnogo toga novog i korisnog – rekao je između ostalog, direktor Instituta za krmno bilje dr Zoran Lugić. – Osnovni cilj skupa je da vidimo šta oni rade i kako rade,na šta oni obraćaju pažnju, i da shodno novim saznanjima tako i mi počnemo da radimo – istakao je Lugić.

U nastavku posete, delegacija EUKARPE posetila je mlekaru „Lazar“ U Blacu, a od 19 sati organizovaće se prijem u gradskoj upravi.

Povezano