sreda, 24. februar 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 86%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

KUD „14. oktobar“ u Americi

KUD „14. oktobar“ u Americi

Ansambl ’’14. oktobar’’ iz Kruševca priprema se za svoje drugo gostovanje u SAD
Ovih dana pred Ansamblom ’’14.oktobar’’ je novi, veliki izazov. To je drugo gostovanje u Sjedinjenim Američkim Državama.
Svi dosadašnji uspesi ovog velikog umetničkog kolektiva bazirani su na talentu, ljubavi i požrtvovanju njegovih članova – amatera. Ali i na velikoj podršci grada Kruševca i Industrije ’’14.oktobar’’.

Ceneći značaj gostovanja Ansambla ’’14.oktobar’’ u SAD-u i verujući u uspeh kruševačkih amatera, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odlučilo je da finansira deo troškova avio prevoza. Odluka Ministarstva bazirana je i na činjenici da su Kulturno-umetničko društvo ’’14.oktobar’’, grad Kruševac i amateri Ansambla ’’14.oktobar’’ ličnim novcem, već obezbedili 50 % potrebnih sredstava.

Divno je što je i ugledna firma, Kompanija ’’Kuper tajer’’ iz Kruševca odličila da podrži amatere koji svojim kvalitetima svako ulaganje čine opravdanim. Ovih dana Kompanija ’’Kuper tajer’’ poklonila je Ansamblu ’’14.oktobar’’ 260.000 dinara. Primer Ministarstva kulture i informisanja i Kompanije ’’ Kuper tajer’’ je podsticaj i poziv za sve one koji mogu finansijskim sredstvima da pomognu realizaciju ove velike akcije.

Ansambl narodnih igara i pesama Kulturno-umetničkog društva ’’14.oktobar’’ iz Kruševca uspešno radi 87 godina ( osnovan je 1926.). Već odavno spada u red najboljih u našoj zemlji. Na 55 gostovanja širom sveta, stekao je i veliki međunarodni ugled. Učestvovao je na 37 međunarodnih festivala i osvojio mnogo nagrada i medalja.

Povezano