sreda, 27. januar 2021.

Kruševac
sreda
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 64%
Brzina vetra: 5 m/s SZ
 

Za ravnomeran razvoj grada i sela

Za ravnomeran razvoj grada i sela

Završetak radova na mostu na Srndaljskoj reci, koji je srušen u poplavama 2009. godine, a spaja Zdravinje i Veliki Šiljegovac, i sanirani put Kobilje – Stanci, danas su obišli gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović.

Početkom maja 2009. usled poplava nestao je most na Srndaljskoj reci. Od tada nije bio u funckiji ni veoma frekventni put koji spaja pravac Zdravinje – Veliki Šiljegovac. Početkom marta ove godine počela je izgradnja mosta, kaže gradonačelnik Bratislav Gašić, a investicija od 5,9 miliona dinara finansirana je iz budžeta grada.

Radovi na regulaciji rečnog korita, bez koje bi voda ponovo odnela most, vredni 2,9 miliona dinara, privode se kraju i biće završeni za 15-ak dana. Time će u funkciji ponovo biti ovaj frekventni putni pravac koji spaja doline Ribarske reke i Rasine.

Čelnici grada obišli su i put Kobilje-Stanci, koji je revitalizovan na oko 4 hiljade kvadrata. Zbog klizišta, intervenisano je na 7 lokacija, a urađen je i potporni zid od 23 metra. Vrednost ove investicije je 5,5 miliona dinara.

Grad Kruševac je raspisao javne pozive za rekonstrukciju 5 seokih domova kulture, a jedan od njih je u Kobilju, gde su potpisani ugovori sa izvođačem radova na uredjenju enterijera, ali je neophodna i kompletna sanacija objekta.

Kako je istakao gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, sve što je planirano Programom razvoja biće uradjeno u ovoj i narednoj godini, a prioritet je ravnomeran razvoj grada i sela.

Tokom marta i aprila završeni su i radovi na delu opštinskog puta  Gari – Cerova, u površini  od 1500 metara kvadratnih i u dužini od 305 metara, sa izradom betonskih kanala za odvod atmosferskih voda u dužini  od 286 metara; u toku su radovi na sanaciji opštinskog puta Cerova – Lukavac, koji je pod šljunkovitim kolovoznim zastorom; započeti su radovi na popravci dela opštinskog puta Parunovac – Pasjak; u toku su radovi na sanaciji ulice Aleksandra Volte i izrade trotoara u ulici Radničkog samoupravljanja u površini od 400 metara kvadratnih.

Nataša Petrović

Povezano