četvrtak, 28. oktobar 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Dominacija „Zmajeva“ na državnom prvenstvo za juniore

Dominacija „Zmajeva“ na državnom prvenstvo za juniore

Kruševački badminton klub „Zmajevi“ dobio je devet državnih prvaka u različitim konkurencijama, prepustivši ostalim ekipama samo četiri zlata. Osim devet zlatnih, ovog puta osvojene su 4 srebrne i dve bronzane medalje.

U Kragujevcu je održano prvenstvo za juniore u badmintonu, najjače i najznačajnije domaće juniorsko takmičenje koje je okupilo je preko 70 takmičara iz 10 srpskih badminton centara. U dva dana viđeno je mnogo zanimljivih i neizvesnih mečeva, a badminton podmladak se još jednom prikazao u najlepšem svetlu.

Kruševački „Zmajevi“ dobio je devet državnih prvaka u različitim konkurencijama, prepustivši ostalim ekipama samo četiri zlata. Osim devet zlatnih, ovog puta osvojene su 4 srebrne i dve bronzane medalje.

Državni prvaci su Luka Milić, Nataša Pavlović, Dragoslav Petrović, Andrijana Stanković i Sergej Lukić. Milić je sa četiri zlata u muškoj pojedinačnoj konkurenciji do 15 i do 17 godina i u muškom i meštovitom dublu u konkurenciji do 19 godina ukupno najuspešniji takmičar na turniru. Srebro su osvojili Marija Sudimac, David Josijević i Andrijana Veličković, a bronzu Marija Cupara.

– Veoma smo zadovoljni organizacijom Juniorskog prvstva Srbije i činjenicom da se preko 70 talentovanih takmičara iz 10 badminton centara Srbije u dva dana nadmetalo za titule prvaka Srbije u Kragujevcu. Raduje nas konstantan razvoj svih juniorskih igrača, podizanje nivoa igre i smatramo da organizacija ovakvih događaja na najbolji način podstiče razvoj badmintona – kazao je u ime organizatora Andreja Todorović.

 

Povezano