petak, 7. maj 2021.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 52%
Brzina vetra: 1 m/s JI
 

Aktuelna problematika u kruševačkim preduzećima

Aktuelna problematika u kruševačkim preduzećima

Na sednici predsedništva Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Kruševac i opštine, razmatrana je aktuelna problematika u kruševačkim preduzećima Trajal, 14. oktobar, Župa, Savremeni dom i Hotel Rubin.

Nezadovoljstvo radnika Trajala i dalje je prisutno jer dogovor o isplati zarada i upošljavanju kapaciteta nije ispoštovan, tako da su radnici ovog preduzeća danas najavili štrajk upozorenja, rekao je na sednici Predsedništva predsednik Sindikata Trajala Milosav Vukojičić.

Radnicima 14. oktobra nije isplaćeno 10 i po plata, a posle smene rukovodstva problemi su i dalje prisutni, tvrdi Ljubiša Velimirović.

Nedavni štajk glađu radnika Hemijske industrje Župe, situacija u Savremenom domu i neizvestan položaj radnika Turističko ugostiteljskog preduzeća, bile su teme sednice Predsedništva. Predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Kruševac i više opština Milenko MIhajlović, predložio je rešavanje problema najpre na nivou grada.

Zaključci Predsedništva Sindikata su: do kraja nedelje sazivanje sednice socijalno ekonomskog saveta, sastanak sa gradonačelnikom i članovima Gradskog veća Kruševac, a zatim i sa predstavnicima Ministarstva ekonomije. Ukoliko ne dođe do pozitivnih pomaka u Kruševcuće biti organizovan protest radnika i blokada zgrade loklane samouprave, najavljeno je na sednici Predsedništva Saveza samostalnih sindikata.

Povezano