četvrtak, 28. oktobar 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Fudbalerke Napretka u finalu Kupa Srbije!

Fudbalerke Napretka u finalu Kupa Srbije!

Fudbalerke Napretka uspele su da se plasiraju u finale Kupa Srbije. U polufinalu ovog takmičenja, pobedile su u gostima ekipu Požarevca sa 1:0. U drugom susretu u Nišu, takođe gostujuća ekipa Spartak iz Subotice pobedila je Mašinac sa 4:1.

Kruševljanke su se namučile juče u Požarevcu. U prvom delu propustile su bezbroj prilika,a pravda je stigla u drugom delu. Posle opravdano dosuđenog penala, Fata Salkunić je pogodila mrežu domaćina za konačnih 1:0 za Napredak i plasman u finale Kupoa Srbije. Biće to drugo finale Napretka u istoriji kluba.Kruševljanke su do sada osvojile jednom duplu krunu: prenstvo i Kup i to prve u samostalnoj državi Srbiji i tri puta naslov prvaka države. Sada im se pruža prilika da ponove uspeh od ptre nekoliko godina da budu uspešne na dva fronta.

U drugom polufinalu, Spartak je u svemu nadigrao u Nišu Mapšinac sa 4:1 i sa Napretkom će se boriti u finalu Kupa. Ono je zakazano 15. juna u Kruševcu.

Klubovi su saglasni sa inicijativom Napretka da bude domaćin, čeka se odgovor Fudbalskog saveza Srbije.Nadamo se da neće biti problema oko želje kruševačkog porvoligaša i trenutno prvplasiranog Spartaka u Prvoj ligi, koji su se dogovorili o svemu.

Povezano