nedelja, 14. avgust 2022.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
21°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Podrška lokalnoj samoupravi za povoljnije kreditiranja subvencijama

Podrška lokalnoj samoupravi za povoljnije kreditiranja subvencijama

O značaju dugoročnog planiranja kapitalnih investicija, alternativnim izvorima finansiranja i aktuelnim izmenama seta poreskih zakona razgovaralo se na sastanku u Gradskoj upravi sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština.

Zbog dobrog izvršenja budžeta, u Kruševcu će biti manji udar negativnih efekata seta poreskih zakona, a Stalna konferencija gradova i opština pružiće podršku lokalnoj samoupravi da dođe do povoljnijeg kreditiranja subvencijama – kao novim modelom pribavljanja kapitala interesantnog investitorima, suština je današnje posete predstavnika asocijacije Aleksandra Vućićevića sa saradnicima Gradskoj upravi Kruševac.

Posle prijema u Kabinetu gradonačelnika Bratislava Gašića, na sednici se razgovaralo o prevazilaženju aktuelnih finansijskih problema obukom lokalnih samouprava za povoljniji način kreditiranja – javnom emisijom obveznica.

U diskusiji su učestvovali pomoćnik gradonačelnika za finansije Miroljub Ćosić, gradski većnici, načelnik Gradske uprave Bojan Bjelanović, sa saradnicima i predstavnici Direkcije za urbanizam i izgradnju Grada Kruševca.

Povezano