ponedeljak, 8. mart 2021.

Kruševac
ponedeljak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Dugogodišnji razvoj FAM-u doneo šampionski pehar

Dugogodišnji razvoj FAM-u doneo šampionski pehar

Na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Fabrika maziva bila je apsolutni šampion kvaliteta, dobitnik Velikog šampionskog pehara i 17 zlatnih medalja za asortiman i kvalitet proizvoda.

Kako je na konferenciji za novinare istakao privremeni zastupnik kapitala FAM-a Ljubomir Šubara, skoro dve godine od početka procesa restrukturiranja, preduzeće iskazuje dobit, najuspešnije je u regionu u svojoj branši, a ovi rezultati zasluga su svih zaposlenih. I pored otežavajućih okolnosti, kada izostaje pomoć države kroz subvencije, a benzinske stanice više ne prodaju FAM-ove proizvode, što je gubitak od 3 hiljade tona godišnje, ovaj proizvođač danas ima više od dve hiljade kupaca i uvećanu dobit od 10 odsto u odnosu na vreme raskida privatizacije.

„Ova priznanja plod su dugogodišnjeg rada i razvoja“ rekao je generalni direktor Vladica Petrović, naglašavajući da je cilj zadržati tržišnu poziciju, proizvodnju i radna mesta. Za razliku od drugih preduzeća u restrukturiranju u Fabrici maziva zarade se redovno isplaćuju, regulišu obaveze prema državi, ali ocenjuju, uz pomoć države bili bi neprikosnoveni lider, uz apel nadležnima da domaći proizvođači moraju imati ravnopravan tretman sa inostranim.

Povezano