četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Rekordan broj nagrada učenicima Muzičke škole

Rekordan broj nagrada učenicima Muzičke škole

U ovoj školskoj godini Muzička škola „Stevan Hristić“ u Kruševcu, osvojila je najviše nagrada od kada je ova vaspitno – obrazovna ustanova osnovana, rekao je direktor škole Aleksandar Todorović, zahvaljujući se gradonačelniku Kruševca, Bratislavu Gašiću, koji je tim povodom priredio prijem u Mozaik sali.

Gradonačelnik se uz želju da budu uspešni i van granica naše zemlje, zahvalio profesorima i nagra đenim učenicima na svemu što čine  da grad Kruševac bude prvi.

– Svaki vaš uspeh je i uspeh Grada i ja sam zaista ponosan na vaše rezultate – rekao je obraćajući se učenicima i profesorima Muzičke škole, gradonačelnik Bratislav Gašić.

A uspeh je zaista impozantan – i to na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Polaznici odseka klavira osvojili su 10 prvih nagrada, u kategoriji harmonike – preko 30 prvih mesta, najbolji u Srbiji, teoretski odsek – 11, solo pevanje – 4, gitara – dve prve nagrade, gudački smer – 10, a orkestar harmonike posle 15 godina je takođe osvojio prvu nagradu.

Na podršci, razumevanju i prijemu priređenom u njihovu čast zahvalio se direktor škole Aleksandar Todorović, a govorili su i nastavnici zaslužni za uspeh , kao i nagrađeni učenici.

Muzičku školu „Stevan Hristić“ pohađa oko 600 đaka koji imaju prohodnost ka svim društvenim fakultetima, a procenat upisanih je veoma visok. Oko 80 profesora drži nastavu na 11 odseka i u okviru 4 izdvojena odeljenja: Varvarin, Veliki Šiljegovac, Aleksandrovac i Brus.

Svoje umeće pokazaće svim zaljubljenicima klasične muzike na koncertu, 11. juna u Mozaik sali Gradske uprave.

Povezano