ponedeljak, 25. januar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 0 m/s ZJZ
 

Brojne nagrade učenicima Muzičke škole

Brojne nagrade učenicima Muzičke škole

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić priredio je prijem za profesore i učenike kruševačke Muzičke škole „Stevan Hristić“. Ovom prilikom, najavljen je svečani koncert koji će biti priređen u sklopu Vidovdanskih svečanosti u Mozaik sali 11.juna.

U ovoj školskoj godini Muzička škola „Stevan Hristić“ u Kruševcu, osvojila je najviše nagrada od kada je ova vaspitno – obrazovna ustanova osnovana, istakao je direktor Aleksandar Todorović, zahvaljujući se na prijemu koji je gradonačelnik upriličio.

„Svaki vaš uspeh je i uspeh Grada i ja sam zaista ponosan na vaše rezultate“, rekao je obraćajući se učenicima i profesorima Muzičke škole, gradonačelnik Bratislav Gašić.

A uspeh je zaista impozantan – i to na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Polaznici odseka klavira osvojili su 10 prvih nagrada, u kategoriji harmonike – preko 30 prvih mesta, najbolji u Srbiji, teoretski odsek – 11, solo pevanje – 4, gitara – dve prve nagrade, gudački smer – 10, a orkestar harmonike posle 15 godina je takođe osvojio prvu nagradu.

Na podršci, razumevanju i prijemu priređenom u njihovu čast zahvalio se direktor škole Aleksandar Todorović, a govorili su i nastavnici zaslužni za uspeh, kao i nagrađeni učenici. Jedan od najboljih đaka ove škole, učenik treće razreda, koji je dobio poziv da već ove godine upiše  fakultet, Milan Malinović, predao je u ime škole, simboličan poklon gradonačelniku kao zalog buduće saradnje ali i znak zahvalnosti, jer je grad Kruševac, na početku školske godine, donirao sredstva za kupovinu harmonike.

Prijemu su prisustvovali i šefovi Odseka  harmonike, solo pevanja i klavira, i osvajači prvih nagrada. Najbolji uspeh u godini za nama , ostvario je Odsek harmonike, kojim rukovodi profesor Goran Arsić,  sa 25 prvih nagrada, od kojih su 5 laureati, odnosno apsolutni pobednici takmičenja, što ga svrstava u najbolji u Srbiji.

Muzičku školu „Stevan Hristić“ pohađa oko 600 đaka koji imaju prohodnost ka svim društvenim fakultetima, a procenat upisanih je veoma visok. Oko 80 profesora drži nastavu na 11 odseka i u okviru 4 izdvojena odeljenja: Varvarin, Veliki Šiljegovac, Aleksandrovac i Brus.

Svoje umeće pokazaće svim zaljubljenicima klasične muzike na koncertu, 11. juna u Mozaik sali Gradske uprave.

Povezano