subota, 23. oktobar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Uspešni na gostovanjima

Uspešni na gostovanjima

Tri kruševačka sportska kluba na takmičenjima van Kruševca ostvarilia zapažene rezultate i time u najboljem svetlu prezentovali sport u našem gradu.

FUDBAL

Fudbaleri Kruševca u dve uzrasne kategorije 2001. i 2002. godište, osvojili su peto mesto na 4. Međunarodnom turniru u fudbalu u Murskoj Soboti u Sloveniji. Učestvovalo je 50 škola fudbala iz Evrope i sveta. Kruševljani su dobili poziv da učestvuju u Jadranskoj fudbalskoj ligi koji je iz Srbije prihvatila i novosadska Vojvodina.

GIMNASTIKA

Na 68. državnom prvenstvu Srbije u sportskoj gimnastici, održanom u Kostolcu, takmičarke Dečjeg gimnastičkog kluba „Napredak“ iz Kruševca osvojile su sedam medalja. Milena Kitanović, u juniorskoj konkurenciji, bronzanu medalju u preskoku, Jefimija Miladinović takođe bronzu u dvovisinskom razboju, dok je Aleksandra Stanković bila najbolja u pionirskoj konkurenciji: u višeboju je osvojila bronzanu, a u finalu po spravama dva druga mesta. U istoj konkurenciji, Miljana Simonović bila je druga na gredi, a treća na parteru.

KARATE

Na Međunarodnom turniru „Roda kup“ u Beogradu, karatisti kruševačkog Napretka osvojili su šest medalja: jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane.

MALI FUDBAL

Prvi Vidovdanski noćni turnir u malom fudbalu koji je trebalo da počne danas na veštačkoj travi Osnovne škole „Nada Popović“, odložen je zbog loših vremenskih uslova. Organizatori će naknadno obavestiti o početku odigravanja turnira.

Povezano