petak, 7. maj 2021.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
12°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 77%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Rešenje za 750 nezaposlenih

Rešenje za 750 nezaposlenih

Nacionalna služba  zapošljavanja potpisala je sa 119 jedinica lokalne samouprave Sporazume o sufinansiranju lokalnih mera zapošljavanja. Grad Kruševac izdvojio je 41, a Nacionalana služba 40 miliona i 800 hiljada dinara za programe aktivne politike zapošljavanja na teritoriji Rasinskog okruga.

Kroz programe mera zapošljavanja, lokalne samouprave prepoznale su značaj smanjenja nezaposlenosti, a Grad Kruševac je drugi sa izdvojenih 41 miliona dinara, posle Leskovca. Nacionalna služba zapošljavanja sufinansira Lokalni akcioni plan zapošljavanja na teritoriji Rasinskog kruga sa 40 miliona i 800 hiljada dinara, a do kraja radne nedelje obaviće se bodovanje prispelih zateva, naglašava direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Kruševcu Predrag Marković.

Planom je  predviđeno više programa zapošljavanja: subvencije poslodavncima za otvaranje novih radnim mesta, javni radovi, program stručne prakse i subvencije za samozapošljavanje.

Do posla će ovim programima na teritoriji Grada Kruševca doći oko 500 nezaposlenih sa evidencije ove filijale, odnosno oko 750 na teriroriji okruga.

Povezano