sreda, 30. septembar 2020.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 88%
Brzina vetra: 0 m/s SSI
 

U Gradskoj toplani mere u cilju konsolidacije kolektiva

U Gradskoj toplani mere u cilju konsolidacije kolektiva

Povodom teške finansijske situacije i mera koje rukovodstvo Gradske toplane u Kruševcu preduzima u cilju konsolidacije kolektiva, održana je konferencija za novinare. cilju konsolidacije Gradske Toplane, rukovodstvo ovog javnog preduzeća donelo je odluku da se zaposlenima, do daljnjeg, isplaćuje 65 odsto zarade.

U ovom trenutku, Gradska toplana duguje 296 miliona dinara, a račun je od 15. maja u blokadi. Dobavljačima uglja i bankama dug je  62 miliona dinara, pa je zato rukovodstvo ovog javnog preduzeća bilo je prinuđeno da donese plan konsolidacije , koje je usvojilo Gradsko veće.

– Ušteda se ostvaruje na sve moguće načine. Mi smo kao rukovodstvo, shvatili da moramo da se oslonimo na sopstvene snage – rekao je generalni direktor Gradske toplane Dragan Azdejković, na današnjoj Konferenciji za novinare.

Bez obzira na teškoće, 21. marta donet je plan remonta, i radovi su u toku. Toplana će u narednom periodu raditi na održavanju postrojenja i mreže, kako bi narednu grejnu sezonu dočekali spremno, rekao je zamenik generalnog direktora Miroljub Erić. 

Konferenciji je prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora Dejan Miladinović, koji je pozitivno ocenio i podržao mere rukovodstva. Predstavnici Toplane zahvalili su sindikatima na razumevanju preduzetih mera, kako bi se prevazišla teška finansijska situacija.

Na kraju je rečeno i to da Toplana ne dobija nikakve donacije od Gradske uprave, sami zarađuju platu, a gradskoj upravi zahvaljuju na redovnom izmirivanju obaveza, i ujedno apelovali na sve dužnike da regulisanjem svojih dugovanja, pomognu stabilizaciji Gradske toplane Kruševac.

Povezano