subota, 4. decembar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 3 m/s ZJZ
 

Belorusi spremni da investiraju u Prvu petoletku

Belorusi spremni da investiraju u Prvu petoletku

Jedan od  vodećih svetskih  proizvođača hidraulike i privredne mehanizacije, beloruski koncern AMIKORD,  spreman je da investira  u fabrike iz sistema Prve petoletke, stoji u saopštenju za javnost ove kompanije u Trsteniku.

Na razgovorima u Predsedništvu Srbije,  a potom i sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem, menadžment  Amikorda  je iskazalo spremnost  da preuzme tri fabrike iz ovog sistema. Konkretno, fabriku CILINDRA , zatim SERVOUPRAVALJAČA  i TMO uz obavezu očuvanja delatnosti i modernizaciju proizvodnje. Razgovorima u Beogradu , pored rukovodstva Prve petoletke prisustvovao je i predsednik  opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

– Sa „Amkodorom“ sarađujemo već duže od decenije i ponosan sam što je jedan takav koncern pred vratima naše fabrike. Ovo je dokaz da se kvalitetni investitori mogu naći i na zapadu, i na istoku. Nadam se da ćemo već tokom leta uspešno realizovati dogovore o preuzimanju fabrika. Mislim da je svima jasno da „Petoletka“ sa svojim proizvodnim programom ima i budućnost i perspektivu – ističe Ljubisav Panić, generalni direktor „Prve petoletke“.

Beloruski koncern „Amkodor“ zapošljava preko 5.000 radnika i ima širok i kompleksan proizvodni program, koji je kompatibilan sa proizvodnim programom „Prve petoletke“. „Amkodor“ je globalni brend, a najzastupljeniji je na tržištu bivšeg Sovjetskog saveza.

Povezano