utorak, 16. avgust 2022.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
25°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Napredak: Nenad Milovanović nije više „šef“

Napredak: Nenad Milovanović nije više „šef“

Šef Stručnog štaba Fudbalskog kluba Napredak iz Kruševca, Nenad Neško Milovanović, nije više na kormilu kruševačkog superligaša

Ova informacija je prilično iznenađujuća za mnogobrojne ljubitelje fudbala u Rasinskom okrugu imajući u vidu da je Napredak sa Milovanovićem suvereno vladao prvoligaškom konkurencijom i da je on već isplanirao i pripreme koje je trebalo da obavi tokom leta.

Nenad Milovanović vodio je klub do superiornog zauzimanja prvog mesta na tabeli Prve lige Srbije u konačnom plasmanu i napustio stadion „Mladost“.

Vladimir Matijašević, sportski direktor kluba, najavio je da će u grad pod Bagdalom stići novi trener jer sa dosadašnjim nije produžen ugovor: – Izuzetno smo mu zahvalni za sve što je učinio, a njegove zasluge za rezultate su nemerljive. U pitanju je vrhunski stručnjak i možda se jednog dana vrati u Napredak. Sada se nismo našli oko internih stvari, a kako mu je ugovor istekao, odlučili smo da se prijateljski rastanemo – izjavio je on za „Sportski žurnal“.

Milovanović je priznao da ga „duša boli“: – Takav je naš posao. Duša me boli, ali sudbina trenera je da im kofer uvek bude spakovan. Bez obzira što sam otišao, moram da istaknem da je Napredak klub u kojem mi je, do sada, bilo najlepše. Imao sam izvanrednu saradnju sa čelnicima, Markom Miškovićem, Goranom Karićem i Vladimirom Matijaševićem, koji su pokrenuli Napredak iz beznađa. Oni su omogućili da odnosi u klubu postanu familijarni, atmosfera uvek pozitivna – izjavio je on i dodao da bivšem klubu želi da ostvari sve ambicije i budu zapaženi na superligaškoj sceni.

Matijašević je precizirao da Milovanović nije otišao jer je rukovodstvo imalo drugog na umu i otkrio da još nema kandidata za mesto na klupi.

Ipak, ne bi trebalo očekivati da novi superligaš dugo bira šefa struke pod čijim će vođstvom početi sezonu u elitnom rangu.

Pre njega , Nikola Trujić se vratio u matični klub – beogradski Partizan.

Povezano