utorak, 28. novembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Vidovdan 13: Počela likovna kolonija „Vidovdanska viđenja“

Vidovdan 13: Počela likovna kolonija „Vidovdanska viđenja“

Učesnike Međunarodne likovne kolonije „Vidovdanska viđenja“ primio je gradonačelnik Kruševca, Bratislav Gašić. Prva manifestacija ovakve vrste, u okviru je programa obeležavanja „Vidovdanskih svečanosti“

Učesnike Međunarodne likovne kolonije „Vidovdanska viđenja“ primio je gradonačelnik Kruševca, Bratislav Gašić. Prva manifestacija ovakve vrste u sklopu je programa proslave Vidovdanskih svečanosti, u organizaciji Grada Kruševaca i Narodnog muzeja. Želja organizatora je, da se likovna kolonija uspešno pozicionira na kulturnoj mapi Republike Srbije.

Gradonačelnik im je prilikom prijema poželeo dobrodošlicu u Kruševac, prijatan boravak i da im „prelepi carski grad probudi inspiraciju i nadahne umetnička čula. Želja nam je i da nam dođete ponovo, ali da pre svega vi tako osećate, da utisnete znak prepoznatljivosti u ove svete dane za naš Grad i Srbiju i obojite ih koloritom ljubavi, patriotizma i lepote“.

Gradonačelnik Gašić najavio je i rekonstrukciju Ateljea i Umetničke galerije u ulici Majke Jugovića, kao i restauraciju murala u bioskopu „Kruševac“ i Domu sindikata.

Slikari su izjavili da će raditi na različitim temama kao što su: „Zapisi sa kamena“, „Mediteran“, fasade i eksterijer grada…

Dela nastala na koloniji, obogatiće fundus savremene likovne umetnosti Narodnog muzeja Kruševac i biće stalna postavka Gradske uprave Kruševac, kao organizatora „Vidovdanskih svečanosti“ manifestacije od nacionalnog i međunarodnog značaja.

U radu kolonije učestvovaće 12 likovnih umetnika iz Sarajeva, Trebinja, Bijeljine i više srpskih gradova, koji će od sutra do 23. juna, stvarati u ateljeu Hotela „Dabi“, gde su i smešteni.

Opširnije o programima kojima se obeležava Vidovdan, gledajte na RTK u specijalizovanim hronikama svakog dana od 9,40; 11,40; 15,40; 17,40; 21,40 i 22 i 30 minuta.

Kolonija će raditi do 23. juna.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.