utorak, 16. avgust 2022.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
24°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 0 m/s I
 

Vaterpolo: „Rasina“ uplivala u finale

Vaterpolo: „Rasina“ uplivala u finale

Polufinalni turniri Otvorenog Prvenstva Republike Srbije za takmičarsku kategoriju do 17 godina (igrači rođeni 1997. i mlađi) održani su u Beogradu, Nišu, Kruševcu i Novom Sadu – 15. i 16. juna

Iako je uoči Otvorenog prvenstva Srbije u vaterpolu u domaćoj Rasini vladao optimizam, niko nije očekivao da će Kruševljani biti prvi. Dogodilo se, međutim, da su momci iz Lazarevog grada nadmudrili vršnjake begradskog Partizana, Naise iz Niša i Radničkog iz Kragujevca, punili mreže rivala i zasluženo izborili plasman u finale

Početak nije odavao utisak da će ovako biti. Partizan je u prvoj četvrtni poveo sa 2:0, u drugoj je bilo bez golova, u trećoj 1:0 za Beograđane.Od poraza do pobede. Mladi Kruševljani su u četvrtom periodu igre slavili 5:2 i uspeli da podele bodove 5:5.

Pokazalo se da je ovaj rezultat bio presudan za uspeh Rasine. U drugom krugu i Partizan i Rasina su bili nadmoćniji od svojih rivala, a slično je bilo i u završnom trećem kolu. Domaći su pobedili Naisu iz Niša sa 30:2, a Partizan ekipu Radničkog iz Kragujevca 45:0. Ma koliko ovi rezultati delovali neverovatno, u bazenu Sportskog centra u Kruševcu pokazalo se da je to bio pravi odnos snaga . Rasina zasluženo ide u finale Otvorenog prvenstva Srbije.

Ekipe koje su zauzele prvo mesto na A, B, V i G polufinalnom turniru (ukupno 4 ekipe) odigraće finalni turnir u terminu 29.06. – 30.06.2013. godine.

Sekretar Rasine Vladimir Tomašević, dugo godina kapiten kruševačkih vaterpolista, tvrdi da će ovaj sastav letos igrati u Prvoj ligi. Smatra da deci treba poružiti šansu da se kale, izbegavati angažovanje zvučnih imena iz drugih gradova. Svestan, pri tom, da su samo rezultati merilo rada svakog pojedinca u klubu.

To je ono što valja istaći u radu vaterpolo kluba Rasina iz Kruševca. Ljubitelji vaterpola moraće da budu strpljivi i sa tribina pružiti maksimalnu podršku dečacima koji stasaju u prave igrače.

Vaterpolo klub Rasina iz Kurševca, 21. i 22. juna, organizuje Vidovdanski tuirnir. Učestvovaće Lokomotiva iz Sofije, Beta iz Skoplja, Rasina a još uvek je neizvesno učešće beogradskog Partizana – kako je danas saopšteno iz kluba.

Lj. Marković

Povezano